2018-05-17
最近我同我個friend 係旺角行街 (平時我地都只會食朗豪坊food court 今日我地行行下發現左原來有好多野食 特別係兆萬中心! 今日我地就試左間日本放題 叫做 極上帝王水產 個名幾有霸氣一入到去環境都唔錯 個天花掛左好多旗仔幾有日本feel 食放題喎 緊係要睇下有咩食啦 正常日本放題有嘅野例如 刺身 壽司 炸物 小食 天婦羅 都有 但係最令人意外嘅係佢依到唔知得日本野 西式食物如卡邦尼意粉 泰式食物如生菜包都有 真係好多選擇 值得一讚 好似話六月會再轉menu 會有更多食物提供比我地 真係要試下而依間餐廳食物質素都唔差架佢啲刺身新鮮 唔會只係一陣雪味 個人認為有頭甜蝦比冇頭甜蝦甜同有蝦味 特別推介 而壽司方面呢 佢啲壽司都幾大舊 而且都好足料(特別係卷物同手卷) 熟食方面 我就推介 紫薯球 因為唔會太多粉 而且好有紫薯嘅味道 芝士年糕都唔錯 裏面有好多芝士 不過牛舌甜甜地 但有少少過咸 可以改善 不過個生菜包值得一讚 佢個肉碎有泰色辣味 酸酸地但唔會太辣 而且生菜爽口 唔錯!野飲方面都幾多選擇 佢有lime flavour 嘅sparkling water 係無糖 岩哂我呢啲
一入到去環境都唔錯
而依間餐廳食物質素都唔差架
佢啲刺身新鮮
野飲方面都幾多選擇 佢有lime flavour 嘅sparkling water 係無糖 岩哂我呢啲成日話減肥嘅女仔啦
總括而言 依間餐廳比一般放題多野食揀 幾新穎 食物質素都好 值得一試!🤤