2022-12-24
今日同老公入左將軍澳食湯米,叫左個巴蜀烤魚鍋同酸菜魚鍋,冇諗過原來係一人一鍋😂幾驚食唔曬,點知最後竟然差d連湯都飲埋😂🔸魚魚皮好脆同魚肉勁滑😍😉溫馨提示一下,建議盡快食左條魚先,因為魚皮浸得內就會淋曬同d肉就會冇咁滑嫁啦🔸湯底巴蜀烤魚鍋有得揀辣度,小辣對我黎講就岩岩好🤣因太辣我會覺得食唔到食物既原始味道🤪而相對黎講,酸菜魚鍋既湯又幾易入口,我老公差d飲曬成鍋既湯😂😂😂配埋粉絲食超正(可以揀飯但我地揀左粉絲🤪)🔸 配料配料超多,有娃娃菜芽菜豬皮腐皮韮菜鳴門卷金針菇炸枝竹豆腐😂😂😂(打曬都覺自己煩)全部吸收晒湯嘅味道,超。好。味!我都係第一次食火鍋會食曬d配菜🔸海鮮拼盤有花螺,海蝦同鮑魚,鮑魚鮮甜彈牙,殼同鮑魚重已分開左,容易放去十下十下🔸 牛肉片肥瘦適中,食完個口重留有好重既牛味,難怪係重點推介!🔸飲品芝士茶王8號(每日限定)❤️推薦!滿杯菠蘿📍湯米將軍澳唐賢街23號帝景灣商場1樓40號舖
🔸魚
魚皮好脆同魚肉勁滑😍
🔸湯底
🔸 配料
我都係第一次食火鍋會食曬d配菜
🔸海鮮拼盤
🔸 牛肉片
肥瘦適中,食完個口重留有好重既牛味,難怪係重點推介!
🔸飲品
芝士茶王8號(每日限定)❤️推薦!
滿杯菠蘿
📍湯米