2023-08-17
今日同朋友黎到位於尖沙咀諾士佛臺嘅居酒屋黎happy hours 傾下計飲下酒!依到嘅裝修好有feel好舒服,而且服務態度又好👍👍今次叫左幾樣野食,樣樣都好好味😋😋1.雞泡魚乾:雞泡魚乾真係特別有風味,佢燒得唔會太亁,食落口感軟軟香口,唔會燒到成件柴咁,味道好鮮味,作為餐前小食非常一流2.八爪魚沙律:上面嘅醬汁用左柚子蕃茄切碎後,再撈油而成,係自家製的,放上去八爪魚面好好睇。八爪魚魚夠晒彈牙,而且又軟,一d都唔韌連同個醬汁一齊食,酸酸甜甜,為八爪魚帶嚟一種清新爽口嘅感覺,好鬼死正😍😍3.刺身盛合七點(中拖羅、海膽、帶子、油甘魚、真鯛、牡丹蝦等):呢款刺身盛合有七款新鮮嘅海鮮,每一款都好鮮味。中拖羅鮮甜,口感軟滑,令人欲罷不能。海膽色澤金黃,入口即溶,散發出濃郁嘅海洋味道。帶子肉質鮮嫩,咬落爽口,帶嚟一份淡雅嘅甜味。油甘魚肉質鮮美,油脂豐富,口感豐富。真鯛肉質鮮嫩,帶有淡淡嘅甜味,令人回味無窮。牡丹蝦鮮嫩多汁,肉質有彈性。正呀😍😍4.燒羊架:燒羊架嘅味道濃郁,肉質鮮嫩多汁,羊肉散發出誘人嘅香氣,令人難以抗拒。外層燒得香口,內裡肉質鮮嫩,每一啖都有肉汁😋😋5.海膽蟹肉牛油果卷:海膽蟹肉同牛
依到嘅裝修好有feel好舒服,而且服務態度又好👍👍
1.雞泡魚乾:
海膽蟹肉同牛油果,味道非常之夾。牛油果嘅口感同海膽嘅濃郁鮮味同蟹肉嘅清雅鮮味,三者融為一體,加上壽司飯真係好好食,唔駛點豉油都好夠味道,正野😍
菠蘿嘅甜味,令燒酎飲落清新。酒精濃度適中。
7.柚子燒酎:
帶有淡淡嘅柚子味,口感清新,而且唔係話太濃 容易入口。
8.黑加倫子啤酒:
黑加倫子啤酒係一款獨特嘅黑啤。第一啖入口麥味好出,但後勁就有啖啖嘅黑加倫子味,個人幾鍾意,係易入口嘅啤酒選擇
9.Suntory黑啤溝白啤:
鋪頭平時只提供黑或白啤揀,客人要求就可以2溝,不過要加錢咁解,2溝後,有白啤嘅清香又有黑啤嘅麥味同純厚感,係一個唔錯嘅選擇