2008-07-18
尋晚同女友去朗豪搵地方食晚飯. 由頂層開始掃落泥, 行行下見到有間壽司店好多人等, 間野右令令地甘. 甘咪埋去睇下menu, 見d 款式都幾特別下, 甘咪攞籌等law....等下等下, 見間店名叫monster, 好似好熟甘...甘我問女友係咪吳彥祖開o個間, 跟住佢都醒起係, 甘我地更家期待啦, 因為聽講唔錯bor.等左20分鐘到, 有得入座. 坐既位唔錯, 甘我地開始揀野, 主力點d 出名既 (如monster, 壽司王 ...etc) 加d 正常野 (如鰻魚, 海旦)到d野食泥到後, 食左第一碟後, 開始發覺唔對路, 點解好似款款一樣味既 (鰻魚除外), 食落重有d 好滯既感覺....經研究後應該係好似款款都用緊海旦汁配合. 我女友係水瓶座ma,水瓶座係革新式星座ma, 款款一樣味, 食到佢咀都where 埋 同時我右發現佢d 壽司好似解凍得唔夠, 唔知點解覺得成舊野好似凍過頭.埋單好似 $240, 貴唔算太貴, 不過味道認真mama, d 服務都唔錯, 不過衰在野食唔掂擋, 好肯定唔會有下之了 ~~