事源琴晚book咗呢間居酒屋食Dinner,見Open rice都有幾多好評。一入到去,啲staff都幾nice既。坐低咗之後,就有個女人(我估係老板娘?)走黎話介紹啲魚比我地。佢講完就即刻話「咁我幫你落咗先?」,個下我心諗,下食飯都要咁hard sell…. 當然即刻話睇睇先啦!之後叫嘢食,叫完一輪我地問佢「我地宜家叫咗幾多樣?」,佢就咁樣答啦「下 你地咁樣好少嫁咋,唔叫魚啊?」 即係咁...其實唔係每個人都中意食魚既😓洗唔洗即刻黑面?好啦,第一碟黎咗生蠔!然後下一樣嘢食已經係要等over 20分鐘先有嘢食😌 係食嘢既途中,都會見到個女人周圍同唔同客吹下水,問下啲嘢好唔好食,唯獨係skip咗我地~ (無所謂既,橫掂你黑口黑面,走過黎都係影響我地食慾)到埋單啦!發現碟所謂既前菜居然要每人收$20⋯⋯真係好過去搶😂連茶都係要叫 佢先比我地。 我朋友比錢後,啊老闆娘專登打散$10咁找(搏我地比tips?)。唔好意思,你塊面黑到咁$1都唔想比😅呢間嘢真係無下次。想試既朋友仔,如果唔想比人黑面,記得嗌佢推介比你既魚啊!!

呢間嘢真係無下次。

想試既朋友仔,如果唔想比人黑面,記得嗌佢推介比你既魚啊!!

2022-06-15