2006-09-04
九折換o黎超不禮貌代遇,唔會再去!呢排一班老友想食韓燒,於是訂位,上週五晚七點去食。去到一坐落,個侍應話食兩個鐘,本來想坐耐o的,不過算,星期五晚想做多o的生意都係正常。之後出去拿o野食,一切都還可以。我o地風捲殘雲咁食o左一個鐘到,都已經相當飽。當我幾個朋友食緊雪糕,我仲食緊o岩o岩燒完o既食物,有個部長裝束o既人走埋o黎,提議我o地不如早o的收爐埋單,慢慢食雪糕,話畀個九折我o地--即唔計加一--咁話。我o地唔係好明,於是問完又問,只得到一個含糊o既答案:而家埋單就有九折。由於大家都飽,提唔起勁再燒,所以就同意埋單。熄爐之後,精彩o既事情就發生o勒。o的侍應不斷走埋o黎,極速收晒臺上所有o既o野,包括燒o左未食o既食物同其他熟食,擺落自己個碗都難逃一劫。冇幾耐,連頭先部長叫我o地「慢慢食」兼明顯未食完o既雪糕、涼粉都收埋。我o地叫住話「我o地未食完」,侍應居然將已經疊埋o左o既兩碗雪糕擺返上臺。o的侍應仲要邊收o野邊話我o地「過o左時間」,而當時其實八點半都未夠。最後,我o地都未起身,佢已經擺緊副新o既碗碟set緊臺。於是我o地一行五人,帶埋慳落o既每人十蚊,連同一肚氣,非常不滿咁
呢排一班老友想食韓燒,於是訂位,上週五晚七點去食。
最後,我o地都未起身,佢已經擺緊副新o既碗碟set緊臺。於是我o地一行五人,帶埋慳落o既每人十蚊,連同一肚氣,非常不滿咁離開。
之後我o地其中一個患o左腸胃炎,另一個有輕微o既肚瀉,當晚o既食物,只怕唔可以脫離關係。
食物麻麻,態度九流,收人成舊水。再幫襯?好難喇!