2021-03-13
本來打算去食隔離嗰間立食壽司bar,點知道要等位,趕時間嘅關係,咁啱喺openrice見到啲reviews幾好,所以就決定去咗哩間Sushi Sooshi食lunch,而我地既惡夢就係咁開始咗。12點左右入黎,裡面得一位客,個女經理帶咗我地埋位。跟住我地各自叫咗個自選8件壽司,諗住問個經理有冇咩壽司推介,點知佢就咁話如果要新鮮好食既就要叫佢地個Omakase先會有好嘅壽司,而我地呢個8件set就叫根據自己鍾意食嘅嘢黎揀。個經理完全冇答過我地個問題😅如果我地唔係趕時間都會考慮叫Omakase(因為好平),但係時間有限我地就叫咗個set。跟住另一個staff好快就攞咗啲沙律出嚟,食到一半個壽司師傅就好快咁,每次上幾件壽司。完全零溝通零介紹件壽司,好似趕你走咁。嗰啲壽司唔新鮮,好腥,個壽司飯係調咗味嘅飯,但係超乾硬同埋食落好似冇調味咁。只有seared 三文魚同埋拖羅軍艦見得下人,食到一半就上咗個味增湯,全程20分鐘就食完。跟住問個staff有冇濕紙巾,佢就咁指住話:「呢度有」,我哋當時呆咗,因為以為佢會攞俾我哋😯食後感:絕不會回頭既壽司舖,服務態度差,食物質素中下,雖然好平,但係感覺超市買
食後感:絕不會回頭既壽司舖,服務態度差,食物質素中下,雖然好平,但係感覺超市買嗰啲壽司仲好過佢。未試過食咁差嘅餐廳,下次都係食返啲有水準嘅壽司,唔好貪方便求其入一間。