2023-09-09
𝕋𝕠𝕥𝕠𝕣𝕠 𝕕𝕠𝕖𝕤 𝕖𝕒𝕥 𝕗𝕚𝕤𝕙 𝕣𝕚𝕘𝕙𝕥? 𝕎𝕖 𝕔𝕠𝕟𝕥𝕣𝕚𝕓𝕦𝕥𝕖𝕕 𝕥𝕙𝕖 𝕓𝕖𝕤𝕥 𝕥𝕦𝕟𝕒 𝕛𝕒𝕨 𝕥𝕠 𝕙𝕚𝕞🤣佐敦大量餐廳地舖🍴,行下行下搵到間日式小店🎌,見入面氣氛好好又飲清酒🍶又串燒咁💥,同朋友膽粗粗去試👯♀️。既然款款刺身都好吸引,直接來個店長精選時令刺身 (上)🥢。一上檯 wow🤩,擺盤簡單得黎有點綴🌼。八款刺身包括甜蝦🦐、帆立貝、三文魚、八爪魚🐙、油甘魚、左口魚邊、吞拿魚、縞鰺池魚🐠。每樣都幾鮮甜,刀功都好靚🔪,要我揀的話🤔帆立貝同左口魚邊真係最 sharp 最想 encore⚡️。🍣Assorted Sashimi Combo (Superior) | $398另外揀左個小前菜🏵️龍蝦沙律,配蟹籽同沙律醬,啖啖肉好過癮,仲有青瓜絲🥒。成個配搭都好清新,呢道小菜值得叫👨🏽🌾。🦞Lobster Salad | $88去得居酒屋唔少得嗌幾款燒物,鹽燒吞拿魚下顎真係超級香🤯,唔會太濃味或者太鹹,燒得恰到好處,肉仲係嫩嫩的🤏🏽。我同朋友一致贊成呢個燒物係 top of the day✅!🐟Grilled Tuna Lower Jaw | $198除左燒魚,仲有
🦞Lobster Salad | $88
除左燒魚,仲有豬天梯串燒、雞胸軟骨串燒🍢, 調味唔錯,正常發揮🌞。食唔少肉肉,都要嗌個五目炒雜菜中和一下🫡,蔬菜種類豐富👍🏽。
🐖Grilled Pork Upper Jaw | $28
🐓Chicken Breast Soft Bone | $28
🫛Fried Assorted Vegetables | $68
心血來潮揀左個燒雞扒飯🐓,可能係一路食刺身同燒物都想食dd飯🍚,雞扒唔肥膩,燒得幾香🔥,飯上有紫菜絲同燒汁😋。
🐔Grilled Chicken Rice | $98
是日不宜飲酒,我地 keep 住飲茶🫖都好舒服。餐廳裡好多日式燈籠🏮同 posters,加埋暗黃既燈光,都幾有居酒屋 feel 喔👺~