朋友仔準備生喇,話想係生之前食餐好野,所以去左公司附近新開嘅任食燒肉放肆一下六點鐘去到,唔知係唔係平日嘅關係,得兩三枱客,有少少驚會唔會中伏🤪慶祝朋友就嚟做媽媽,梗係揀和牛啦,選左120分鐘和牛海鮮放題一坐低即係黎左個和牛壽喜燒,蝸牛嘅浴室真係超好食,一啲筋都冇,再加埋蛋黃醬一齊食, 1秒以為自己去咗日本開場已經非常之正,睇嚟冇中伏跟住上左個寶盒禁嘅野,仲以為咩嘢事,原來係一次過每款和牛上兩件,等我哋試真啲味道之後先至再決定食邊款(全部都係任食,無限量嘅)和牛每一款嘅油花都非常之充足,但係又唔會覺得太油膩,牛肉嘅香味燒完之後根本唔需要點任何嘅醬汁回本之選,一定係食多幾件和牛牛舌我就嗌咗個原味,佢係薄切,我覺得味道正正常常,冇乜特別,如果係厚切我覺得會更加好食食咗兩三輪和牛之後,諗住嗌啲普通牛轉下口味。真係食過好嘢之後就返唔到轉頭,突然覺得啲澳洲牛牛味唔夠,油花唔夠都係繼續食返我嘅和牛算數牛肋條我見佢寫住推介,叫咗一條試吓,味道係不錯,但係好厚,要燒得比較耐,一個唔覺意好容易燒過咗火,變得好鞋海鮮我主打都係食生蠔同埋鮑魚,味道食得出幾新鮮,但係唔建議燒太耐,因為第一隻我好驚唔熟燒得太耐,

壽喜燒

開場已經非常之正,睇嚟冇中伏

回本之選,一定係食多幾件和牛

都係繼續食返我嘅和牛算數

海鮮我主打都係食生蠔同埋鮑魚,味道食得出幾新鮮,但係唔建議燒太耐,因為第一隻我好驚唔熟燒得太耐,變得好un ,之後燒嘅時間短返啲,成件事就唔同晒,我比較鍾意食生蠔多啲,一啲都唔會有腥味

海鮮點少得魷魚同虎蝦,如果唔係好大食嘅人,就唔建議嗌魷魚,因為都幾大條,都係留返個肚嚟食和牛吧啦

其實除咗牛肉海鮮之外,仲可以喺個QRCODE 落單,有唔少日式前菜同主食,呢度放唔到咁多圖片,我都試咗一半嘅款式,好食沒有伏

老老實實,你話個價錢好平,真係唔算特別平,但係我覺得物有所值,之前試過喺出邊嗰啲燒肉店散叫,食咗五六碟普通和牛,埋單都要千幾蚊,呢度連埋+1都係大概$700一個人,質素仲要拍得住散叫嘅肉質,我會選擇嚟呢度任飲任食,唔使驚食多咗荷包會肉痛

埋單8:00左右,餐廳已經坐滿,睇得出都幾受歡迎。所以如果要食七八點嗰啲時間嘅話,都係建議訂位。
2023-12-20
壽喜燒