2021-07-24
最近留意到觀塘牛頭角新開左間以哥基為主題的雞煲火鍋放題店🍲地方寬敞舒適,燈光明亮,感覺乾淨衛生晚市火鍋雞煲任食套餐有兩個價錢,分別係$238同$318,我哋揀咗最貴嗰個套餐多款罐裝樽裝飲品任君選擇,特設有雪櫃擺放多種新鮮時蔬五色刺身三文魚、帆立貝、蝦、北寄貝,每款充滿光澤,好新鮮菜膽扣鮮鮑魚店員話鮑魚要趁熱食,口感彈牙,炆得好入味呀為食寵寵雞煲配三寶雞煲可以選擇唔辣或者不同辣度🌶雞件份量適中,啖啖肉,加入咗洋蔥同芫荽一齊爆香,好惹味!加入埋隨雞煲附送的三寶:豬皮、魷魚、牛柏葉,吸晒雞煲醬汁嘅精華食完雞煲就可以開始打邊爐啦!蕃茄薯仔湯,清甜又健康聖子到海鮮拼盤海鮮拼盤有:鯇魚片、鮮蝦、蟶子王、帶子、蜆、生蠔🦪等等,陣容鼎盛,值回票價!全部都好新鮮呀!即炸魚皮、紫菜響鈴、生根新鮮即炸魚皮脆卜卜,仲有捲左紫菜嘅響鈴,浸湯1秒就食得鮮鴨血鴨血鮮嫩唔腥,打邊爐一流手切牛肩頸肥瘦適中嘅牛肩頸,脂肪雪花分布均勻,口感具彈性,牛肉味好香濃西班牙豚肉半肥瘦西班牙豚肉,肉質香軟,豬味濃郁三色餃/五寶丸雲吞、魚皮餃、韭菜餃🥟皮薄餡靚,內餡飽滿又大隻,勁足料精選甜品是日精選甜品係燉蛋白,入口嫩滑,甜而不膩,好
多款罐裝樽裝飲品任君選擇,特設有雪櫃擺放多種新鮮時蔬
五色刺身
三文魚、帆立貝、蝦、北寄貝,每款充滿光澤,好新鮮
菜膽扣鮮鮑魚
店員話鮑魚要趁熱食,口感彈牙,炆得好入味呀
為食寵寵雞煲配三寶
食完雞煲就可以開始打邊爐啦!蕃茄薯仔湯,清甜又健康
聖子到海鮮拼盤
即炸魚皮、紫菜響鈴、生根
新鮮即炸魚皮脆卜卜,仲有捲左紫菜嘅響鈴,浸湯1秒就食得
鮮鴨血
鴨血鮮嫩唔腥,打邊爐一流
手切牛肩頸
西班牙豚肉
半肥瘦西班牙豚肉,肉質香軟,豬味濃郁
三色餃/五寶丸
雲吞、魚皮餃、韭菜餃🥟皮薄餡靚,內餡飽滿又大隻,勁足料
精選甜品
是日精選甜品係燉蛋白,入口嫩滑,甜而不膩,好好食