觀塘越嚟越多好嘢食,今日行完街買完出口平貨,轉個彎就俾我同愛人見到呢間裝修靚靚嘅餐廳,餐廳連接新穎商廈大堂,樓底高且開揚,處於獨自一閣,坐位舒適,食物及服務都優質,唔係講笑,係近期少見,有心又有實力嘅食肆;Grilled tuna salad with ginger pear dressing $88新鮮、好食、大碟,啤梨及薑打成嘅醬汁,同新鮮蔬菜一齊食好夾,最欣賞佢哋用風乾機自製士多啤梨乾及甜橙乾,食出鮮水果香;Grilled Salmon Fillet $142用香料慢煮三文魚,上碟前煎香外層,陪襯滑滑菠菜薯蓉,口感一流,連小小自製羅勒醬我都唔放過,全碟無多餘醃料,所有食材新鮮至能做到,食到原汁原味;White Wine $68專業有禮嘅侍應幫我上左杯2015年澳洲Chardonnay ,配合吞拿魚沙律及三文魚,令全餐提升享受度;US Prime Rib Eye $184肉與膏分部平均,膏薄唔膩,濃郁牛香,有一個飽滿焗蒜頭作伴菜,有心機又有心思;Americano $36採用哥斯達黎加咖啡豆,唔太懂咖啡嘅我,都可以聞與飲到唔同層次;Tiramisu $58必食之選,咖啡係用返佢哋

Grilled Salmon Fillet $142

White Wine $68

US Prime Rib Eye $184

Americano $36

Tiramisu $58
必食之選,咖啡係用返佢哋自家配製咖啡,cream好滑,甜味唔重,所以食完唔大罪疚咁;

Double Chocolate Mousse with Coffee Panna Cotta
朱古力濃而且滑,有兩層唔同口感嘅Chocolate Mousse,係全餐完美嘅句號。