2021-12-28
CONGTEATAKE地址: 上環四方街24號地舖位置比較偏僻,因在小巷, 懂路架都是在附近住的人。用QR 看助點餐, 好方便又快弄好有我食。早餐AROUND 三十幾蚊起, 在中上環物價, 一個餐廳早餐都要近$50, 呢度可以話偽抵食。第一份是豬扒包, 個豬扒包塊扒都幾厚, 加埋MAYO 同蕃茄生菜, 用鬆軟MUFFIN BREAD另一份是BACON SCRAMBLE EGG SANDWISH, 麥包較有口感, 粗糙多纖維, 個炒蛋份量十足, 超厚加埋鹹香架BACON片, 大大口咬下甚滿足又滋味。第3份是豬扒炒附加烘底牛TOAST,牛油是盒仔牛油自己搽, 豬扒好柔腍是用了梅頭位置, 醃到入味員工好NICE 又友善, 是我喜歡來食野同飲咖啡架原因。仲不時見到狗主帶埋仍地架毛孩在戶外門口一起用餐呢
地址: 上環四方街24號地舖