(非會員)
2010-10-31 6 瀏覽
由於今日係萬聖節,蘭桂坊一定人山人海,但我地星期一要返工,所以我地選擇左提前一日去玩,於是訂左枱到中環食buffet,(吉壽),街上都 很多人,有部分路都封左,不過我地一同八人都提前左到,8:35我地己經有坐位啦.我地拿拿林落單點野食,但我地都惊,因為好多客人都係同一時間入坐,order會唔會好耐先到,好彩唔係,不到几分鍾已經有野食啦.有刺身.壽司.卷物,天婦羅,燒物已經放满枱面,我地都唔客氣.1).刺身 :三文魚,章紅魚,螺片係我的喜好,所以我食得特別多.2)天婦羅 :天蝦好脆,不過要親熱食.3): 串燒 :有冬菇,蝦,帆立貝,牛肉串都好野味.4) :鍋物 :正如其他食客一樣所講,牛乳鍋好味,牛肉鍋則野味,各有千秋.我地正在食得好開心,突然聴到有個女仔氣沖沖咁沖住一個待應貭問佢話點解唔留枱比佢地.我見到個侍應都好慘,聴見個侍應同佢講::"你們訂左8:45分的枱,現時已經是9:20分了,而且我地今日同你地confirm枱時都已經講左留枱時間,而且在過左時間之後都打左好多次電話給你們,你們都無覆到我地,我地9:00鍾先打電話叫另外一枱客上來. ""個個女客人應該無理會待應所講,仲話要入去

刺身.壽司.卷物,天婦羅,燒物已經放满枱面,我地都唔客氣.

2)天婦羅 :天蝦好脆,不過要親熱食.

3): 串燒 :有冬菇,蝦,帆立貝,牛肉串都好野味.

聴見個侍應同佢講::"你們訂左8:45分的枱,現時已經是9:20分了,而且我地今日同你地confirm枱時都已經講左留枱時間,而且在過左時間之後都打左好多次電話給你們,你們都無覆到我地,我地9:00鍾先打電話叫另外一枱客上來. ""個個女客人應該無理會待應所講,仲話要入去問下那枱客係唔係,真好笑

今日果然係哈no喂,個待應比佢地咁樣駡,但見佢依然對住其她客人好好禮貌,,,,,,我都替佢不低......

2010-10-30
慶祝紀念