2018-12-13 39 瀏覽
今日同朋友食生日飯,平日食晚飯所以就佢係沙田食,見openrice好多人讚呢間9份十分,所以就約左佢試一試呢度比起市中心個d 連鎖餐廳,我更加鍾意呢啲小店經營嘅餐廳, 呢度嘅餐牌食物既種類真係超多,我地兩個睇餐牌都睇咗好耐先揀到要食咩, 因為嘢食嘅選擇實在太多啦我哋叫咗一個綜合水果茶同一個紫薯珍珠奶茶, 水果茶唔會太甜仲有好多新鮮生果,好飲過出面好多台式飲品店,而朋友叫個杯熱既紫薯珍珠奶茶就好岩而家咁凍嘅天氣野食方面我哋叫咗一個涼拌三小碟, 有海蜇, 雞絲粉皮, 四季豆,全部都好岩我心意鹵水拼盤 有雞蛋,鴨舌, 豆腐,豬腸, 鴨腎,雞翼 超級豐富醉鴨舌好有酒香味, 個底仲有一啲我好鍾意食嘅黑木耳佢呢度嘅湯浸肉燥娃娃菜,好足料,有大量肉燥,好好味我哋仲叫咗一個蚵仔肉碎泡飯, 好鮮甜,裡面除左蚵仔仲有好多蜆肉,真心推薦食完曬啲嘢,我哋兩個大胃王仲叫咗兩個甜品, 個名好搞笑叫冰粉美人同台妹愛遇, 佢哋嘅冰分唔太甜, 加咗啲黑糖漿, 仲有好qq嘅 芋圓同埋珍珠, 用呢個甜品嚟結尾,朋友話呢個生日飯好正,食咁多野先係4百蚊多d我哋已經決定下次再嚟試下佢呢度嘅炸雞,見到好多台都有叫,好似好好好味咁

醉鴨舌好有酒香味, 個底仲有一啲我好鍾意食嘅黑木耳

佢呢度嘅湯浸肉燥娃娃菜,好足料,有大量肉燥,好好味

2018-12-13