2023-02-26
世貿裝修完,開返好多餐廳,不過人流唔算好多,唔使點排隊都可以即刻入去食😜而其實呢個post包含咗兩餐,一餐係我同另外三個舊同事食晚飯食咗$440,跟住送咗張coupon可以免費自選飲品一杯。所以後來我上堂前又自己一個去咗呢間食晚餐🤣🥩日式紅酒燉牛肉蛋包飯 $145🐟鰻魚蛋包飯 $115店員會好好咁問洗唔洗幫你切開啲蛋、倒啲醬汁。塊蛋非常嫩滑,切開之後會見到佢好濕潤同有啲生,加埋照多醬汁同埋(疑似茄汁)有啲翠玉瓜同甘荀嘅炒飯底,一個人食實在太飽,但四個人食一份又唔係好夠喉。如果問我紅酒燉牛肉定鰻魚好食啲,我會答兩款都好正,牛肉好軟稔、入味;鰻魚無骨又厚肉,我兩樣都要😍🍝明太子香腸意粉 $82好多香腸同菇,意汁好掛汁、好入味,明太子味都幾香濃👍🏻🥟月見雞皮餃子兩串 $62一串有三件,食落唔會太油膩,食完仲會想食多幾件🤤🍮極日式布甸船 $108 唔好聽到有個船字就以為有香焦船,其實我都參透唔到關船咩事,佢係一個好精緻嘅必點combo,有齊日式布甸同Lotus焦糖芝士脆餅。前者滑溜,後者唔會太漏,濃度剛剛好,果然係必試🥰🍓草莓沙冰 $48點選呢杯草莓沙冰係因為佢個賣相好精美,估唔到味道都唔錯,
🐟鰻魚蛋包飯 $115
🍝明太子香腸意粉 $82
好多香腸同菇,意汁好掛汁、好入味,明太子味都幾香濃👍🏻
🥟月見雞皮餃子兩串 $62
一串有三件,食落唔會太油膩,食完仲會想食多幾件🤤
🍮極日式布甸船 $108
🍓草莓沙冰 $48
點選呢杯草莓沙冰係因為佢個賣相好精美,估唔到味道都唔錯,唔係好假嘅士多啤梨味,整體帶微酸,唔會太甜,唔錯👍🏻