2024-02-27
係觀塘工廠區搵到間新日本餐廳. 試完覺得吾錯 又咁岩撞正6點黎有新開85折優惠 抵呀 👍🏻 而餐廳環境都舒適光猛 座位寛落吾逼 。 🥩🐮招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 $128店內主打手打漢堡扒飯 當然要試。 賣相吸引 漢堡扒肉質嫩滑 熟度剛好 吾會太熟 仲保留到肉汁同 和牛味香濃。醬汁3款 我地揀左秘制漢堡汁 非常之餸飯 。配料有兩款,揀左泡菜 酸酸辣辣中和到漢堡扒嘅油膩 同成個飯好夾。🧀🐮手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯 $118宜款漢堡扒入面帶有芝士 但吾會好漏 安格斯漢堡一樣好有肉汁 吾韌 絕對吾比和牛輸蝕 。醬汁揀左白味噌汁 creamy得黎帶有淡淡味噌香味 幾特別。再配上芥末酸瓜 非常解膩。🥗日式胡麻沙律 加配+$18 雖然一人份但份量吾細 菜都新鮮 又夠汁 都吾錯🍗芝麻雞翼 1隻 加配 +$20雞翼雖然吾係特別平 但好好味👍🏻 炸得勁香脆 肉質好滑好juicy 非常出色 覺得一隻吾夠食 想再食𠻹🍵柚子蜜 / 蜂蜜綠茶 加配 +$5 飲品味道正正常常 而且$5都好抵飲
🥩🐮招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 $128
🧀🐮手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯 $118