2024-05-29 842 瀏覽
放工經過荃灣荃新天地,先知最近新開咗一間門町市場,係一個集多間餐廳嘅日式美食街嚟㗎!😋 當中最受歡迎嘅,就係近期好多人推介嘅即燒漢堡扒專門店,好彩早去唔駛排好耐,當我地食完之後見到門口已經好多人排隊!🤩🤩🤣 (芝士汁風味和牛漢堡 + 香辣番茄汁風味和牛漢堡)套餐B 售價$98🥗 前菜上得非常快速,可以自己揀沙律醬,不過個味增湯就真係平淡無味,但都有溫泉蛋喺度!飯🍚 會等到和牛漢堡扒上枱嗰陣時先送上,暖笠笠嘅,真係好貼心嘅服務呀!🥩和牛漢堡佢哋係用咗北海道和牛同M4澳洲和牛現場製作。再喺大鐵板上滋滋咁煎,煎到兩邊都好香脆,鎖住咗入面嘅肉汁同油脂,一切開真係漏哂肉汁出嚟,睇落去真係好肥美!🧀 芝士汁風味:淋上啲濃稠嘅芝士汁,再撒上滿滿嘅芝士粉🤭有一刻想問吓店員可唔可以再刨多啲🤣漢堡排係半肥瘦嘅絞肉整嘅,口感好有彈性,一食落口,飽滿嘅肉汁喺嘴裡面爆發,充滿香濃嘅芝士味!🍅 香辣番茄汁風味:其實佢冇乜香辣嘅味道,不過個番茄汁嘅酸甜味真係好開胃,又可以解膩,配埋香濃多汁嘅肉餅,令人食到停唔到口!因為係可以無限添日本珍珠飯🍚,所以我額外再加多咗半碗去撈呢個蕃茄汁😋下次去荃灣,一定要去試下呢間嘅漢堡

下次去荃灣,一定要去試下呢間嘅漢堡扒,絕對係一個唔錯嘅選擇!😋
2024-04-08
10 分鐘 (堂食)