2023-10-19
太子旺角嘅餐廳多不勝數,而日本餐廳更加多度成條女人街都係,而呢一間喺太子大南街🌼八不·壽喜燒🌼就唔係人人都知,咁啱又經過,所以就嚟試吓,鋪面唔算大,不過好有日式風格,全部都係木製而成🥰,以佢哋嘅款式都有好多選擇,除咗必食嘅壽喜燒之外,仲有烏冬同蕎麥麵套餐👍🏻👍🏻🍹日本木村靜岡柑橘汽水 $26 :首先叫咗兩支地道汽水,呢支柑橘汽水帶有好重柑既鮮果味,賣相幾別緻,仲係玻璃樽嚟,🍹日本木村櫻花可樂 $26 : 另外一支係櫻花可樂,聽個名幾特別,飲落又唔錯,甜甜地又清新👏🏻👏🏻🍜日本A5黑毛和牛刺身赤面 $198 :之後我哋叫咗一個牛刺身湯麵嘅套餐,呢款牛係A5和牛,脂肪分布均勻,紋理清晰,另外配上蔥蒜,沾落湯麵食一流🤤🤤,湯麵裏面配料豐富,我就叫咗蕎麥麵,海帶,櫻花蝦,蟹柳,腐皮,紅板魚蛋等,湯底方面比較清甜😋,絕對可以配得上和牛刺身❤️🔥❤️🔥🍜八不牛盛烏冬 $98 :而呢一款既牛肉又係另一種風味,雖然冇和牛咁爽嫩,佢係用牛板腱🐮烹制而成,佢比其他部位偏瘦,食得出非常有牛味,絕對冇嗰種好老嘅感覺😋😋,烏冬更加要一讚嘅就係夠晒彈牙,熟度啱啱好😍😍🐟挪威三文魚刺身8片 $78 :三文魚就夠晒新
🐟挪威三文魚刺身8片 $78 :三文魚就夠晒新鮮💪🏻
🐷吉列西班牙豬扒 $72 :另外再加多塊吉列豬扒,外脆內軟,炸到酥脆,豬扒又夠爽,好多肉汁🤤🤤