2006-07-09
老豆忽然話想去又一城, 又想食海鮮, 走唔甩0黎呢度.訂0左檯, 屋企人去攞位先, 我遲0左大約15 分鐘到入去, 竟然發覺我係無櫈坐的, 仲要係叫0左好耐走有人attend to 我0地. Service 點, 已經心知不妙.4 個人叫0左:- 上湯焗龍蝦1 隻(伊麵底)- 蒜蓉粉絲蒸扇貝(6 隻)- 砵酒焗生蠔- 竹笙豆腐- 燒乳鴿1 隻- 千層芝麻糕(一客4 件)個人覺得最好食係乳鴿同豆腐-_- d 龍蝦肉幾硬, 又唔算好鮮味, 都幾不濟... 伊麵無吸收龍蝦0既味, 不過好在唔會黐笠笠; 扇貝味道幾唔錯, 不過似乎蒸過龍, 幾硬; 生蠔應該係炸完再焗, 唔油膩, 味道幾好不過唔特別; 芝麻糕唔知點解有d 酸酸澀澀咁味, 唔好食.其實各方面都唔係好差, 不過咁0既quality 咁0既價錢($6xx for 4), 實在唔ok.
4 個人叫0左:
- 上湯焗龍蝦1 隻(伊麵底)
- 蒜蓉粉絲蒸扇貝(6 隻)
- 砵酒焗生蠔
- 竹笙豆腐
- 燒乳鴿1 隻
- 千層芝麻糕(一客4 件)