2022-07-21
街坊系列 – 茶墨 💛疫情前一段日子降溫既日子入面🥺小編發現食開既黃都店相繼結業🥹當中有開心有唔開心😖有啲捱唔住有啲係衝出香港🤗為海外港人服務------------------------------環境: 黑白色既裝修主調😎非常型格半開放式設計🫣睇到哂飲杯既沖泡過程可以見到衛生程度非常良好👍🏻飲得放心仲有吉祥物連豬係到😍依家真係好小見啦------------------------------食物: 麻糬芋泥茉莉鮮奶綠 ($39) 🧋性價比好高😍依家市面求其一杯茶飲都$40以上份量除左夠哂大杯之外🥰仲非常多材料係入面茶底飲落清新舒服😋奶味充足,入口棉滑順喉芋泥好香好滑😝小編最後打開蓋清哂底果啲添麻糬份量都唔少🤗口感Q彈🤣仲會好飽肚架乾檸柚子茶蜜 ($39) 🍯可以選擇唔同既茶底做配搭😍香港人仲有得揀柚子蜜清甜🥰加入乾檸後帶多一點自然既微酸入落醒神醒胃,仲有種潤喉既感覺🤭非常唔錯清香柚子芝士蛋糕 (+$29) 🍰柚子香氣十足🥰甜甜酸酸既柚子醬減輕左滯感芝士蛋糕香濃幼滑🤤好易令人食到停唔到口------------------------------服務: 店員友善💁🏻♀️細心咁問返
疫情前一段日子降溫既日子入面🥺
仲有吉祥物連豬係到😍依家真係好小見啦
食物: 麻糬芋泥茉莉鮮奶綠 ($39) 🧋
性價比好高😍依家市面求其一杯茶飲都$40以上
份量除左夠哂大杯之外🥰仲非常多材料係入面
茶底飲落清新舒服😋奶味充足,入口棉滑順喉
芋泥好香好滑😝小編最後打開蓋清哂底果啲添
麻糬份量都唔少🤗口感Q彈🤣仲會好飽肚架
乾檸柚子茶蜜 ($39) 🍯
可以選擇唔同既茶底做配搭😍香港人仲有得揀
柚子蜜清甜🥰加入乾檸後帶多一點自然既微酸
入落醒神醒胃,仲有種潤喉既感覺🤭非常唔錯
清香柚子芝士蛋糕 (+$29) 🍰
柚子香氣十足🥰甜甜酸酸既柚子醬減輕左滯感
芝士蛋糕香濃幼滑🤤好易令人食到停唔到口
服務: 店員友善💁🏻♀️細心咁問返甜度同冰量
確保岩自己既味道🥳仲會介紹蛋糕加購優惠
環境: 8 /10
食物: 8 /10
服務: 8 /10
地址: 尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L411號舖
人均消費: $ 50 - $ 80