2020-04-08 103 瀏覽
想為好朋友搵間有格調嘅餐廳慶祝生日,聽人介紹呢間水産唔錯,於是就book左呢度。*一上嚟就知無揀錯食店,門口好靚,日式風格。*店舖整潔,店員仲細心地拎左椅套畀我哋個袋擋油煙。*非常時期,店員都有為我地量體溫先。*磯野龍蝦海鮮盛合店員先畀我哋望一望海鮮,睇到每件色澤都好靚,我哋都好安心,之後店員就會拎去作不同嘅處理,好期待啊!每款海鮮都會有不同嘅烹調方法。*赤蝦刺身鮮甜無比,肉質嫩滑,味道清新,作為第一道菜實在適合不過。*清酒活帆立貝濱燒香噴噴嘅帆立貝,帶有清酒揮後的甜味,每個部位每啖都食到帆立貝嘅鮮甜。*牛油活帆立貝濱燒另一個帆立貝嘅煮法,其實除咗牛油仲加左黑松露,牛油嘅鹹香再加上黑松露嘅香氣,惹味到不得了,食到停唔到口!*鮮魷魚濱燒魷魚燒得好完美,每一舊都岩岩好,無出現「香口膠」或咬唔斷嘅情況,魷魚質感不會太韌,口感爽彈。*蟶子濱燒沒有多餘的調味,最考驗食物原本的質素,而呢個蟶子原汁原味已經令人食指大動。*濱燒蚌仔蚌仔肉質鮮甜,嫩滑及非常之彈牙,濱燒真係好考驗食材本身質素,好味!*龍蝦濱燒好食到不得了!燒得香香的,增強龍蝦的鮮味,龍蝦肉唔老,爽口之餘,更是香口無比。*蜂蜜柚子梳打

*一上嚟就知無揀錯食店,門口好靚,日式風格。
*店舖整潔,店員仲細心地拎左椅套畀我哋個袋擋油煙。

*非常時期,店員都有為我地量體溫先。
*磯野龍蝦海鮮盛合

*赤蝦刺身
鮮甜無比,肉質嫩滑,味道清新,作為第一道菜實在適合不過。

*清酒活帆立貝濱燒
*牛油活帆立貝濱燒
*鮮魷魚濱燒
*蟶子濱燒
*濱燒蚌仔
*龍蝦濱燒

*蜂蜜柚子梳打
幾好味,正常水平啦~~