2010-01-30 45 瀏覽
The square 耐唔耐會來. 皆因仍然$168 買一送一. 多冷盤, . 啱我地口味. 今日食左~熱盤:1. 燒牛肉: 燒牛肉系我至愛. 呢度Lunch 都有得食. 好開心. 好味. 唔 'Un' , 好味.2. 他他汁魚柳: 咸左 D. 唔腥. ok 的.3. 孜然羊肉: 'So' 左D. (我好食 'So' 的)4. 蒸魚: 火侯剛好. 正!5. 墨魚仔: 普通.6. 燴鴨胸: 普通.7. 肉醬意粉: 超好味. 意粉彈牙, 又唔會好干. GOOD!8. 海鮮抄飯: 又系超好味, 干身, 但唔硬. 粒粒飯見到. 味道濃郁夠豐富. 是今日最好食熱盤. 9. 豬腳薑: 呢度好味 ga. 但今日個肚無位. 10. 炸豆腐: 普通.11. 炸茄子: 好味.12. 印度薄餅: Ok. 但呢度咖哩普通. 冷盤: 今次冷盤轉晒款 Wor. 1. 魚皮: 爽口. 租甜甜地. 好得意. 2. 牛蒡: 可能牛蒡本身無味. 普通啦.3. 冷面: 差. 賣相亦無吸引力.4. 凍中蝦: 正! 今次來又有. 佢好似唔系日日有 ga. 蝦新鮮. GOOD! 5. 青口: Ok!有
多冷盤, . 啱我地口味.

今日食左~
熱盤:
好味.
唔 'Un' , 好味.
2. 他他汁魚柳: 咸左 D. 唔腥. ok 的.
4. 蒸魚: 火侯剛好. 正!
5. 墨魚仔: 普通.
6. 燴鴨胸: 普通.
7. 肉醬意粉: 超好味.
意粉彈牙, 又唔會好干. GOOD!
是今日最好食熱盤.
9. 豬腳薑: 呢度好味 ga.
但今日個肚無位.
10. 炸豆腐: 普通.
11. 炸茄子: 好味.
12. 印度薄餅: Ok. 但呢度咖哩普通.
冷盤: 今次冷盤轉晒款 Wor.

1. 魚皮: 爽口. 租甜甜地. 好得意.

2. 牛蒡: 可能牛蒡本身無味. 普通啦.
3. 冷面: 差. 賣相亦無吸引力.
4. 凍中蝦: 正!

5. 青口: Ok!
有檔邊爐粥: No Good
卓頭野, 將d 料放落滾水'Sharp' 左先, 再放在白粥上.
mug 味都出晒系滾水度啦. 碗粥完全無味. 失敗!

上次來, d 料直接放入白粥度一齊煮, d 料味出左系白粥度, 好好食 ga.
但今次咁整, 碗野完全無味, 好難食.

西湯系南瓜湯, 須然無 mug 味, 但夠杰 Low.
中湯飲左 D 都唔知系 mug 湯. No good.
呢度面包仔非常好食.

重有部機可以焗熱佢 tim.
沙律! 沙律! 呢度既沙律亦系我至愛.
成張枱放滿. 又新鮮Wor. 好鍾意.
非常好味.
另有3 款巳配好味的沙律.
刺身~只有有三文魚, 晴魚, 蟹柳.
三文魚: 呢度以前系主打招牌菜. 好新鮮. 唔系cheap 野.
但自從舊年轉左師傅切之後, d貨變左下價野. 唔食啦.

壽司賣相亦都麻麻地. 影響食慾.
呢度甜品系最弱的一環, 8 乘既野系唔好食的.
1 點後, 會推'茶, 咖' 茶檔出來. 任飲的. 茶, 咖系平貨, 唔好有要求.
Staff 收碟快. 冬天坐低有熱水供應. 貼心.

食物大至上 ok 的. 抵食, 下次會再來.

燒牛肉
差! 完全無味.
差! 三文魚刺身.
茶, 咖 檔
2010-01-29