2015-02-15
作為一個精明嘅食家, 情人節當然識揀去又好味, 但價錢同平日一樣嘅地方~ 之前打去知要5個人先有得訂位, 所以要walk-in, 但無諗過佢咁出名, 6:00先開門, 5:30已有咁多人排隊, 我去到已係排中間, 因陸續不斷有人黎向上排排到上廟樓梯級上(相信搞到同一條街其他餐廳見到好大壓力); 6:00正開始安排入去, 佢安排非常之好, 第一round我唔想坐bar枱, 所以佢叫我地留電話大約一個鐘後call番我地, 所以建議大家你唔好去到好肚餓先去walk-in~餐廳得一個steak set, salad + steak $258, 得一款set都可以咁full, 証明呢個steak真係好有水準!!上菜上得好快, 一坐就有麵包, 麵包皮脆內軟; 佢地approach相信係密習式咁做同埋大家食嘅野一樣, 所以跟著好快接住上salad; 沙律一碟full, 好新鮮爽口, 加埋少少合桃非常好味~侍應已將個扒切好一塊塊, 一半我個扒medium well done, 因我唔食生, 煑得非常啱啱好, 出面乾入面軟硬適中, 另外我鍾意側邊有少少根, 彈牙有囗感但又唔會硬到咬/㖔唔到~ 薯條佢俾好
薯條佢俾好多, 好似可以添加, 但因其實啱啱先食完tea已好飽, 所以原本俾個d都食唔哂~ 同可惜無quota食甜品~
叫咗蘋果汁同橙汁($48 each), 好似新榨~
總括咁平嘅價錢但質素高(特別係節日無乘機加價, 係香港少之有少), 非常值得大力一讚!!!