2010-09-13 29 瀏覽
好朋友終於考到護士牌,當然要食好d慶祝下~上網搵左好耐,搵到呢間餐廳,之前聽過尖沙咀都好似有佢地既分店,不過一直都冇機會試下~難得有個咁好既藉口梗係要去一次啦hehehe=]QRE其實又唔係話難搵既(因為識路去合和中心就一定會見到呢座野),原來呢間 分店有2層,我地上左25樓(但係要係餐廳入面條樓梯行上去,唔啱我呢D懶人上到去環境真係幾好,我地3條友覺得散叫好似可以試多d野,所以叫左:帶子刺身伴西柚(同唔知咩醋)-好正呀呢個,清清地,帶子又大大粒咁~加埋佢個醋!10個正!!!牛肉tataki:有乜特別!磨菇忌廉湯-勁重菇味,啱哂我地幾個菇怪,哈哈!!海鮮意大利飯-呢個一定要講!!本人好鐘意周圍試Risotto,呢個真係要鑽,除左d飯既texture做得好好之外,個汁真係好好食~同埋海鮮又多,呢個飯我encore左1次!!三文魚伴海膽忌廉汁呢個普通啦..Dessert叫左個心太軟,都幾大舊咖原來!但係我地三條友已經食到好飽!!佢樓下係個seafood bar,有好多生蠔食,不過我少食蠔都係唔啱我~kekeke不過飲下野傾下計氣氛都幾好!下次想試佢個lunch buffet…
帶子刺身伴西柚(同唔知咩醋)
牛肉tataki:
有乜特別!
磨菇忌廉湯
-勁重菇味,啱哂我地幾個菇怪,哈哈!!
海鮮意大利飯
三文魚伴海膽忌廉汁
呢個普通啦..
下次想試佢個lunch buffet…

2010-09-09
  • 海鮮意大利飯