2020-10-18
見到咁多好評,又幾靚幾港女鐘意既裝修,就一於同好友去試下啦裝修係幾靚,但張椅其實唔太舒服,挨住坐會太遠離張枱,不過坐個零鐘都無所謂啦!食物質素緊要d!我地諗都唔諗就叫左個2人餐,400幾咁多野食真係抵。本身諗住唔會太大碟,點知上枱既都足晒份量2個人盡力食都剩底少少,如果細食既女仔3個人叫呢個餐就啱晒。沙律用上真係泰式既芽菜仔,泰國芒果肉炸豆卜好清爽,配上酸酸甜既沙律汁,好開胃帶眼鏡個位叔叔職員服務態度好好,又好笑容,極力推薦我地飲佢地招牌泰式珍珠奶茶,佢話每個大茶包只沖一杯,淨係睇茶色已經知佢冇吹水奶蓋很香滑,珍珠 煙韌每粒有甜香味,奶茶唔會過甜,飲到茶香之餘又唔會蓋過珍珠既甜味諗起都想再飲串燒上碟熱辣辣,牛肉彈牙唔會硬又唔會 俾鬆肉粉醃到爛晒,沙爹汁配上花生碎,夾埋食一流。泰式金邊粉有驚喜,居然原隻大蝦上碟,真係好少咁揼本,金邊粉酸甜度適中, 麵質軟硬度剛好,唔會煮到淋bet bet 分量大大碟龍眼牛肉紅咖哩 ,幾特別,冇諗到龍眼肉配上辣辣地嘅咖哩又幾夾 牛肉份量勁多,配上草菇山葵等配料 一啲都唔求其,送飯之選壓軸出場嘅牛油蒜蓉包 ,一嚟到已經哇哇聲,好香牛油味食落脆卜卜, 必食之選
壓軸出場嘅牛油蒜蓉包 ,一嚟到已經哇哇聲,好香牛油味食落脆卜卜, 必食之選隔離枱兩個女仔見到都即刻要點返一份
炒通菜略嫌淡咗少少,不過配合返其他濃味菜作為一個總結,清清地都ok。而且無味精,食完唔會好口渴
如果上菜速度慢返少少,唔好一次過所有食物上枱就完美了。。。因為一個半鐘食得有點趕。有些餸食食下很快便涼了。
但都明白香港做生意反枱很重要 而且受疫情之下影響 都明白的 。下次會再幫襯