餐廳: The 5B Private Corner
資訊:

2017-07-08 5197 瀏覽
見有地方介紹,今日又嚟開呢頭做野,於是試吓。上到嚟,裝修都不錯,環境都OK,冷氣夠多。lunch set食到5點,不過我2點嚟到,7個餐入面2個餐都賣晒,意粉又冇晒,其實得返4個選擇番茄薏米湯非常杰,好厚都唔緊要,鹹得咁緊要做乜事?薏米硬得咁緊要又做乜事?我從來都唔浪費食物,一定會食晒啲野,但實在呢個湯差到飲咗一半我放棄香煎豬扒拌葡式汁飯 ($68)上菜時,已經見到塊豬扒係勁鞋勁乾身,切開後係一啲都唔熱嘅,完全辣口嘅感覺都冇,可以叫做係室溫!香煎?邊忽係香煎?冇肉味,冇煎嘅香味,根本就唔係即煎嘅豬扒;由於豬扒太乾嘅關係,唔點葡汁我根本食唔到,但奈何葡汁凍到喊,又少,唉,點呀!!!諗住食飯啦,唔係呀嘛飯又係凍冰冰又硬嘅?!乜唔係喺電飯煲入面keep warm㗎咩?點呀,乜都凍嘅,連伴碟嘅豆都咁凍,你煮得好,收$168我都會照食,但咁樣你收$68?唔該大廚起菜前,睇一睇先啦好無?乜都凍嘅,點食呀?我去大家樂啲野食都起碼熱辣辣即煮吖,我就係想試小店先嚟食啫,咁樣我唔好去食大家樂好過?手打流心芝士牛肉漢堡 ($88)我只可以咁樣去形容呢個burger,無咁大個頭唔好戴咁大頂帽OK?塊麵包大到不

番茄薏米湯

香煎豬扒拌葡式汁飯 ($68)
香煎豬扒拌葡式汁飯

香煎豬扒拌葡式汁飯

手打流心芝士牛肉漢堡 ($88)
我只可以咁樣去形容呢個burger,無咁大個頭唔好戴咁大頂帽OK?塊麵包大到不得了,塊手打牛肉細到呢,如果你塊牛肉係咁細,咁你塊麵包就唔好咁大啦,咁咪顯得塊牛肉仲細囉!麵包似乎係啱啱烘好,不過都係微暖嘅,係微暖!牛肉唔熱嘅,又話即叫即煮所以要10分鐘,即煮點會唔熱㗎?!唉!切開就真係有芝士嘅,不過冇芝士味囉;旁邊嗰兩塊薯仔叫做OK啲,不過都係冇味,救命

手打流心芝士牛肉漢堡

愈食愈火滾,點解可以咁求其煮啲野出嚟俾人食?究竟你哋知唔知supposed係熱嘅食物但搞到室溫咁食係非常核突㗎?根本我食咁多樣野,豬扒、葡汁、豆、飯、牛肉、麵包,全!部!都!唔!熱!㗎!你好意思收$68一個飯,$88一個burger???????仲要嘥我$40停車場錢嚟食!我係鍾意四圍食,亦都唔係次次揀嘅都好味,但真係好少中伏伏得咁緊要!你真係攞冠軍呀!
2017-07-04