2008-07-06
在銅鑼灣豪花了數千元, 傍晚興起黎到一門食晚飯! 打開電梯門已有人招呼, 由於我地都無訂台, 所以佢地就叫我地 7 點半前要交台. 還可以, 不會太趕!我地今次係第一次黎, 有咩好食既野都唔知, 所以打開個 MENU 果陣真係變左咁既樣 -> 之後開左"wu" 綠茶都係要俾 $ 的 ($28), 我地只係得 2 個人, 所以"wu"茶都幾貴下!!! 好彩D綠茶都足料, 好香綠茶味 我地睇左個 MENU 好耐, 終於都決定左食 1) 厚燒蟹肉玉子 --- 玉子頗厚, 比起一般既蛋更香蛋味, 蟹肉既份量不少, 但玉子味比起蟹肉味更濃郁, 兩者既味道都好夾!! 正 !! (2) 煙肉忌廉意粉 --- 好大個碟, 但意粉份量很少, 絕對不值 $65, 而且味道和"意大利蕃茄" 無分別! (3) 咖哩蝦冷面 --- 冷面比起意粉好, 咖哩汁有印度餐館食的味道, 不辣反甜, 蝦亦很鮮味! 只是咖哩裡除了一隻蝦之外, 其他都是一條條既瓜類!! =________=""(4) 鮮帶子煎餅 --- 煎餅煎得不錯, 不太油而且係脆!! 食完這個已經飽飽了
我地睇左個 MENU 好耐, 終於都決定左食 :
(1) 厚燒蟹肉玉子 --- 玉子頗厚, 比起一般既蛋更香蛋味, 蟹肉既份量不少, 但玉子味比起蟹肉味更濃郁, 兩者既味道都好夾!! 正 !!