2021-08-19
觀塘區有好多美食,如何可以係咁多間突出呢?一定要價錢平,而且好味,呢間我會推薦俾朋友同事及大家因為食完好似去咗轉泰國,好掛住旅行感覺🔸粉紅水門雞飯 $36雞肉都好嫩滑,而且無毛(我好怕啲雞有毛唔整走,都唔知食唔食好)不過就咸咗少少,要點多啲泰式辣醬中和返咸味啲飯係泰式油飯,好香好好食,粒粒分別🔸Grandma咖喱牛腩飯 $36呢個一定推介你要試,佢個咖喱同出邊其他嗰啲咖喱係唔同㗎,你可以見到顏色都唔係黃色嘅,佢真係泰國嗰啲咖喱醬,甜甜地又唔會太辣,就咁啲汁撈飯都好好味😋啲牛腩細細舊好易入口,份量都唔算少,入面仲有薯仔🔸甜酸鳳爪 $18叫咗個小食,比預期中細份,佢係一個細兜預先入起晒啲鳳爪,不過值得讚嘅係已經去晒骨,好方便食,爽口嘅🔸芒果糯米飯 $18呢個我都係推介你一定要食,因為椰汁好濃味真係泰式味道入邊嘅糯米除咗傳統嘅白糯米之外,仲有紫糯米煮得非常之好,係好煙銀,唔會太硬啲芒果超甜,不過少左d😅🔸冷泡炭焙烏龍 $8🔸陳年金橘蜜 $12飲品都係非常之抵,個茶係估唔到咁好味嘅,只需要$8,買支津路茶都唔止啦金橘蜜真係飲到佢真材實料,不過有少少太甜
一定要價錢平,而且好味,呢間我會推薦俾朋友同事及大家
因為食完好似去咗轉泰國,好掛住旅行感覺
🔸粉紅水門雞飯 $36
啲飯係泰式油飯,好香好好食,粒粒分別
🔸Grandma咖喱牛腩飯 $36
啲牛腩細細舊好易入口,份量都唔算少,入面仲有薯仔
🔸甜酸鳳爪 $18
🔸芒果糯米飯 $18
呢個我都係推介你一定要食,因為椰汁好濃味真係泰式味道
入邊嘅糯米除咗傳統嘅白糯米之外,仲有紫糯米
煮得非常之好,係好煙銀,唔會太硬
啲芒果超甜,不過少左d😅
🔸冷泡炭焙烏龍 $8
🔸陳年金橘蜜 $12
金橘蜜真係飲到佢真材實料,不過有少少太甜