2019-03-04
6 折 一開始聽落去幾抵,一於去試吓!坐低左,店員話湯底,飲野冇折。睇睇價錢當堂O晒嘴,單係湯底已經 $160-$210 左右。除非你好幾個人叫一個湯底,否則如果 2-3 個人去食,個正價湯底會佔全單好重比例。6 折優惠感覺係數字遊戲!個麻辣湯底味道唔錯,做到台灣麻辣味道 9 成,鴨血同豆腐份量都充足。(但煮耐左開始苦)食完後更發現口好乾,相信係味精副作用!至於美人湯,個湯似清雞湯多D ,有 D 失望!隻雞越煲越鞋,相反,養生殿首次食好有驚喜,美人湯用上烏雞,隻雞越煲越淋,湯底足料,味道鮮甜,完全比下去!失望!火鍋料方面,手切牛小排幾新鮮,以6 折優惠算抵食,叫左份細份,2 個人食好夠份量,值得推介!團團丸丸,4 種丸都好大粒,用足料!食落去好膠好彈牙,6 折左太約 $10 粒,C/P 值可以!兩人叫一碟岩岩好野生竹笙,份量適中, 夠晒爽口,索晒個湯底食一流!至於其中一個 IG 優惠,$58/ 4 隻鮮鮑,味道一般,不過不失!培火鐵觀音珍珠奶茶,味道唔錯!但未至於印象深刻!$28 收費合理,如果同樣有 6 折會更合理!
野生竹笙,份量適中, 夠晒爽口,索晒個湯底食一流!