2013-01-30 59 瀏覽
之前聽朋友提及才陪屋企人過來食,因為屋企習慣早食飯, 入座時只有一張枱有人,我地找左個卡位食, 一家三口, 叫左個 梅菜扣肉木桶飯, 五香牛腩木桶飯 同埋 臘味炒糯米飯先講梅菜扣肉木桶飯D汁都還可以的, 飯偏硬,最大問題係個扣肉!! 完全不淋, 肉質好粗韌之後係五香牛腩木桶飯 牛腩同扣肉一樣, 肉質好韌, 不爽口, 又不彈牙五香味都夠的, 但無理由叫我食五香拌飯嘛?!最後係臘味炒糯米飯賣相還可以, 不過不像是炒的, 相信是早已炒好, 再上碟前用微波爐叮返熱, D糯米飯不軟, 有點硬, 不是炒的那種硬因為陪兩老去食, 佢地都食唔晒, 所以我都食過晒三個飯****************重點****************差不多食完前, 兩老想飲多杯水, 所以叫了人比兩杯水, 當時佢地舖內有十幾圍枱, 但只有三四張枱有人, 包括我地果枱,佢地哦左一聲就走左, 之後見佢去左隔離枱落單, 結果是, 去到我地埋單都仲未有人拎杯水過來!!!!!要不是有兩老在, 我一定會等到佢地拎水來再會去埋單!!之後埋單counter又沒有人收錢, 有一個人走到去counter, 但不會用八達通收錢, 搞左我一陣
之前聽朋友提及才陪屋企人過來食,
因為屋企習慣早食飯, 入座時只有一張枱有人,
我地找左個卡位食,

先講梅菜扣肉木桶飯
D汁都還可以的, 飯偏硬,
最大問題係個扣肉!! 完全不淋, 肉質好粗韌

之後係五香牛腩木桶飯
牛腩同扣肉一樣, 肉質好韌, 不爽口, 又不彈牙
五香味都夠的, 但無理由叫我食五香拌飯嘛?!

最後係臘味炒糯米飯
[因為是分開上, 所以忘了拍照]
賣相還可以, 不過不像是炒的,
相信是早已炒好, 再上碟前用微波爐叮返熱,
D糯米飯不軟, 有點硬, 不是炒的那種硬

因為陪兩老去食, 佢地都食唔晒, 所以我都食過晒三個飯

差不多食完前, 兩老想飲多杯水, 所以叫了人比兩杯水,
佢地哦左一聲就走左, 之後見佢去左隔離枱落單,
結果是, 去到我地埋單都仲未有人拎杯水過來!!!!!

要不是有兩老在, 我一定會等到佢地拎水來再會去埋單!!
之後埋單counter又沒有人收錢, 有一個人走到去counter, 但不會用八達通收錢, 搞左我一陣!!

PS: 為正視聽, POST埋張單出來
2013-01-30