2023-12-14 508 瀏覽
剛喺呢間街角小店撈一餐,真係發現咗好啱口味嘅地方!😋🍽呢度嘅皮蛋瘦肉粥,滑到不得了,一啖啖嘅豬肉,咬落去嘅時候真係即刻知道呢啲係用心煲嘅,皮蛋又夠香,溫暖哂心肺。跟住,我又死啦花生醬雞翼,淨係聽個名都流晒口水,食落嘅感覺真係有「哂fing」👌。啲雞翼燒得啱啱好,啲皮夠香脆,花生醬嘅香甜同啲嘴感啱啱好扺扺嘅辣,真係一絕。至於菠蘿咕嚕肉呢,正宗到爆炸,菠蘿嘅酸甜好夠kick,啲豬肉塊炸得外酥內軟,幾得意嘅口感對比,每口都充滿驚喜。最後,我鐘意嗰個涼瓜牛肉,睇落好普通,但啲牛肉薄切得恰到好處,炒得恰到好處,涼瓜煮得苦中帶甜,肉嘅嫩滑同涼瓜嘅清香撞埋一齊,真係大滿足!這家店啲菜簡單直接,一啲都唔造作。要講真,都係街邊小店有時嘅一餐,最能打動人。下次路過一定要再嚟轉轉!🤤👍🐂