今日去咗Smile Yogurt & Dessert Bar,呢間嘅乳酪雪糕真係正到爆燈,揀咗杯Evolcare,仲有得同閨蜜share,真係太正喇👭!乳酪嘅自然酸味同微微甜意,係咁滑入口,簡直係refresh晒。入面嘅食材配搭好豐富,藍莓同士多啤梨混埋朱古力片嘅香甜,加埋荔枝果凍嘅Q彈,簡直係口感play乜都有🎉。馬卡龍雖然有啲甜,但喺乳酪嘅清新中添咗點綴,底部嘅脆粒仲加咗層次感,讚嘞!再講下The Garden,呢杯曬都撼極嘅清爽感受,啲雪糕嘅清香啱晒夏天,不過要手快啲,因為佢比較易溶。千層酥跟玫瑰荔枝汁嘅搭配真係幾出彩,食嗰陣眼都要瞇埋嚟享受🌸,不過底層餅乾碎同乳酪雪糕嘅組合我係覺得可以再改良吓。總結,Smile係一間價錢公道、食物令人滿足嘅乳酪專門店,下次仲會黎試其他款式,推薦比想搵款新鮮感受嘅你!👌🍓🌱