2023-12-06 63 瀏覽
聖誕節又要圍爐食下蛋糕甜品,甜甜蜜蜜🥰香港人似乎都幾鍾意食tiramisu,知道有間tiramisu專門店-Tiramisu Lab,一直都想試下。最近佢哋就係西營盤開咗旗艦店,有少量堂食位置,可以嘆盡不同口味嘅tiramisu杯、原個tiramisu蛋糕,甚至意大利pizza pasta🇮🇹店舖由意籍主廚主理,沿用傳統意大利家庭會用嘅tiramisu食譜,可以品嘗最地道嘅意大利風味🫶🏼☕️Classic 質感好軟滑,手指餅夠濕潤💦唔屬於咖啡味濃郁個種,mascarpone cheese嘅味道相對較出,香甜但唔死甜😗🥥Coco Mango充滿泰國風情嘅味道,椰子味香濃😚仲有酸甜芒果肉以及椰子肉😍🍵Matcha呢款我覺得最好食😋😋抹茶味好香醇,吃罷有回甘,仲有恰到好處嘅紅豆粒🫘人均消費:$50推介指數(10分為滿分):7.5分

☕️Classic

🥥Coco Mango
充滿泰國風情嘅味道,椰子味香濃😚仲有酸甜芒果肉以及椰子肉😍

🍵Matcha

人均消費:$50