睇到open rice嘅介紹,抱住一肚子嘅期待去試下。今曰lunch就同公司同事去睇下佢有幾正宗。由於佢起公司附近所以吾使十分鐘就行到去。去到等左一陣,就有位啦。但入面環境麻麻,之前個客食完d野,等左好耐都冇人收。我地三個人叫左一個中煲同一個細煲嘅原味肉骨茶,等左十分鍾到,個細煲來先,聞到陣好重嘅葯材味。心唸應該吾錯。但我個女同事用筷子樣左陣,先發覺正系得三塊肉,少到呢! 之後個中煲到啦,來果陣仲滾緊,baba~聲又多肉又重味,幾吾錯咖。但吾好開心住,食落你先知! 藥材味超重,特別系當歸味,陣味有點似鐵打酒。d肉又吾入味又吾夠林,硬骨骨又痴牙。一句話--吾掂~真系好麻麻呀,勁失望。唉~~~~~ 健議佢d藥材味平均d吾好一d重一d輕,d肉吾該同茶一齊煮林d,真系好實呀~