2023-03-23 635 瀏覽
好耐冇去旺角探家嫂,原來尖沙咀都有一間,不過多咗一家大小,一上到去咁暗嘅😬,店員帶路,越行越入🚶‍♀️唔係要帶我哋入廚房呀嘛❓️ 原來最尾有間房仔,只能容納一枱,唔錯噃,靜靜哋,店員都好照顧我哋,不時入嚟招呼,值得一讚🧡🧡🧡,服務態度比旺角店好得多了🌟自助區有多款特色飲品,當晚仲有鮮榨西瓜汁,正呀😍,而紅白酒有專人同你斟,唔使驚手震🍷🌟刺身拼盤(一次性)淨係打卡都值啦📱每款刺身都好新鮮 💯🌟小食 螺肉、黃金翠玉瓜、酸菜魚,紅糖糍粑及蝦多士,只有蝦多士稍為突出,其他平平無奇,注意只要火鍋未上,小食都可refill🌟雞煲一直覺得雞煲係佢哋嘅弱項,即使尖沙咀店都一樣,硬係d雞唔入味😞🌟海鮮拼盤大部份都可追加,當日d蜆唔係好新鮮,滾極都唔開口,反而鮑魚最新鮮👍🏻🌟老火湯底點解無咗宮廷鍋🥺?先飲啖湯,同旺角店有一段距離,飲一碗夠了✋🏻🌟火鍋配料牛肉➡️任食質素嚟講算唔錯,唔係下價肥牛❤️手打丸➡️唔夠彈牙餃子➡️韭菜餃唔錯💜蔬菜➡️有幾款菜,樣樣試d,食到呢度大家都好飽,投降👐🏻💁🏻‍♀️如果未嚟過,可以一試,唔會失望,但我哋幫襯過好幾次,確係每況愈下,尤其小食及海鮮類

🌟刺身拼盤(一次性)
淨係打卡都值啦📱每款刺身都好新鮮 💯

🌟小食

🌟雞煲

🌟海鮮拼盤

🌟老火湯底

🌟火鍋配料
牛肉➡️任食質素嚟講算唔錯,唔係下價肥牛❤️
手打丸➡️唔夠彈牙
餃子➡️韭菜餃唔錯💜
蔬菜➡️有幾款菜,樣樣試d,食到呢度大家都好飽,投降👐🏻

2023-01-11