知道呢間麻辣火鍋來自台灣,都幾出名,一路都冇事,佢進駐左係呢個新嘅商場,呢區嘅選擇唔多,所以都想試吓。一坐低,都未坐定店員已經好緊張即刻第二部機俾我揀湯底,其實我朋友未黎,但係佢好似好急咁,其實感覺已經唔係太好。同埋佢都冇乜耐性,又唔聽人講。至於啲湯底,正常價錢,因為我唔太鍾意食酸菜,所以揀咗正麻辣鍋。我哋揀咗中小辣,佢都唔係好辣嗰種,但係真係食唔到有麻味,只有辣味。佢嘅辣係有少少苦,但係可惜連湯底跟住嘅豆腐都唔入味,所以一開始食已經有啲失望。我哋兩個人唔係叫咗好多嘢,叫咗一份牛肉,一份凍豆腐,一份芝士丸,一份牛丸同埋一份面。先講個牛肉,性價比勁低,完全唔值呢個價錢。個豆腐又係嫲麻麻,個芝士丸OK啲,但係唔係特別好食,都係來貨。至於啲粉都係普通質素,比較好食嘅係佢入返黎嘅牛丸,但係個牛丸係要$98/8粒,計埋+1其實成$110 ,都好貴下!其實真係叫咗好少嘢但係啲嘢真係好貴,重點係唔值。不會encore.