2019-04-23 300 瀏覽
幾個月前黎又一城溜冰,已經想試呢間新開既餐廳!睇Menu除左有西餐仲有Flippers既Pancake,都幾吸引,不過當時晚飯時段,見到長長既人龍就令我卻步。最近都多左朋友試左,都話好好食,要排隊都抵。所以我同另外兩位朋友三人行就早啲去排隊,大概晚上六點左右,當時都有十幾人排緊隊,最後排左約半個鐘就入得。入座後座位較少,只有數張長枱,同幾張bar枱,表示一定要搭枱,仲要同隔離枱既人無乜距離。不過餐廳都較光猛,感覺舒適(除左有時同隔離搭枱既人唔小心你眼望我眼)叫左3個main,光速就上左菜。首先有明太子醬海膽意粉 ($198),佢用左天使麵,明太子醬唔會太浠亦唔會太濃,岩岩好。海膽朋友話第一舊食落有少少腥,但我同另外一位朋友食都覺得無腥味。唔係唔好食但又覺得未至於食完會驚嘆好好食。再黎係蕃茄海鮮意粉 ($188),賣相都唔錯,不過青口好細粒肉,帶子煎完都算大粒同香口,蝦就普通,感覺唔算好新鮮,意粉上都有分明既蕃茄粒,不過因為佢唔係蕃茄醬,所以味道較淡,整體都係普通,$188既話其實相當不值。另外仲叫左個芝士漢堡 ($109)。店員係落單時都好細心問定需唔需要幫我地切開一半。不過上左菜見到

明太子醬海膽意粉

蕃茄海鮮意粉

另外仲叫左個芝士漢堡 ($109)。店員係落單時都好細心問定需唔需要幫我地切開一半。不過上左菜見到佢切開一半後支插實佢既竹籤係求其插 (根本冇插實個包)。味道都係普通,不過中間既牛肉都唔會好乾,都有肉汁。芝士漢堡都有薯條伴碟,不過薯條認真麻麻,唔係好夠熱,較為硬身,感覺唔知擺左幾耐咁,好中意食薯條既朋友都表示失望。

芝士漢堡

酸忌廉黑松露薯條 ($59),薯條既份量都唔少,足夠3-4人食。酸忌廉同黑松露既份量都足夠點晒成盆薯條。今次係熱辣辣既薯條,不過都係較硬身!所以都係感覺麻麻地,可能個個人口味唔同啦。

酸忌廉黑松露薯條

最後當然唔少得叫埋由Flippers出品既Souffle Pancake ($99)!叫左原味一份,一份有三件,呢個反而係等得最耐,Menu上都有提及要等大概25分鐘,因為每一份Souffle Pancake都係即叫即製。大概等左20分鐘左右,就有得食啦。賣相好靚,Pancake望落亦都夠大份,而且Cream亦都好大舊,睇見都好開心hehe。食落口蛋味好香,好軟熟,係成餐飯覺得最滿意最好食。因為都係食空氣所以極快就食晒。

Soufflé  pancake

整體黎講,又要排隊,野食又貴(感覺不值),咁多野食只得Pancake令我滿意。非必要都唔需要再食多次,試過就夠了。
明太子醬海膽意粉
Soufflé  pancake