餐廳: 坤記竹昇麵
資訊:

2019-03-27 1677 瀏覽
之所以會去呢間野食,係因為小妹腦細個個禮拜六都會去幫襯一次,係強大既好奇心驅使下,是日就去會一會佢,睇下係咪真係好食到咁。入門口已經見到師傅係度整緊麵,D麵整到成塊布咁,好得意。餐廳既餐牌一大疊係檯面,有選擇困難症既我直接從撈麵套餐揀左南乳豬手撈麵,配菜心同豆漿 ($60)。另外朋友嗌左招牌蝦籽雲吞撈麵 ($56),配豆漿。南乳豬手撈麵 ($60): 四舊豬手排排企,碟邊有幾條菜心,個竹昇麵好大個,係用豬手汁撈既,好濃味,跟餐送既菜心都好大碟下,可以解解滯。我食完個豬手終於明點解我腦細咁中意黎食,因為佢既豬手真心唔錯,燜得好腍同好入味!!每個撈麵都會配碗蝦籽湯,清甜好味又解滯。建議食豬手麵一定要配個菜食,因為雖然個豬手麵好味,但咁大個麵食食下都會滯,食多D菜解下滯就食得開心又健康啦。招牌蝦籽雲吞撈麵 ($56): 唔洗講都睇到成個碟既蝦籽多到滿瀉,有5大粒雲吞,粒粒入面都好大隻蝦同肉,好鮮甜。個麵唔洗講啦,咁多蝦籽撈住黎食,唔好食都難。朋友都讚呢個足料好味。總括黎講,我覺得呢間既麵性價比高,又好味,仲見到佢有好多現成既禮盒裝竹昇麵同蝦籽賣,經過既可以一試~~
入門口已經見到師傅係度整緊麵,D麵整到成塊布咁,好得意。
另外朋友嗌左招牌蝦籽雲吞撈麵 ($56),配豆漿。
南乳豬手撈麵 ($60):

招牌蝦籽雲吞撈麵 ($56):