\\ 💛 黃 住 品 嘗 咖 啡 藝 術 ☕️\今次再遠征元朗國,探訪呢間2013年世界虹吸咖啡大賽—香港區冠軍、2018年香港咖啡調酒師大賽冠軍,並最近入選了亞洲Top50🎖嘅coffee shop。·當日落咗波⛈去一心念住冇咁多人,下午2、3點去到仍需等位約1小時🤭,自行填寫完電話號碼留位後就到附近嘅元朗廣場HEA吓,差唔多有檯店員就會call返你,約10分鐘內要返到啊,所以都唔敢行太遠🙈。\\\\Latte $38Colombia Sidra (手沖) $85New York Cheese Cake $35·呢間coffee shop只賣咖啡☕️同幾款甜食,堅持至高嘅品質,沖出最好嘅咖啡,咖啡豆都係店家自己炒嘅。Latte味道香濃偏苦,但唔難入口,飲完仲帶陣陣咖啡香餘韻;同行友人就order咗杯Colombia Sidra,含茉莉茶、西柚、橙、楓糖,可以選擇手沖或虹吸,果味突出,略酸,味道甘香獨特。·店員好親切,知道我哋第一次到訪,亦較少接觸精品咖啡,都好主動為我哋推介🌟·除有提供堂食/外賣咖啡外,店家仲有售咖啡豆,價錢約$64/100g~$120/200g不等;另有開設咖啡課程教授
\
\ 💛 黃 住 品 嘗 咖 啡 藝 術 ☕️
\
\\
\\
Latte $38
Colombia Sidra (手沖) $85
New York Cheese Cake $35
除有提供堂食/外賣咖啡外,店家仲有售咖啡豆,價錢約$64/100g~$120/200g不等;另有開設咖啡課程教授虹吸、手沖、意式咖啡初班式進階班,詳情可電郵到info@accro.hk 或參閱佢哋嘅網站🔍
推薦指數:★ ★ ★ ★ ★
📍 Accro Coffee (元朗)
元朗安寧路162號金城樓地下D號舖
🚇朗屏黨鐵站B2出口,步行約5分鐘🚶🏻‍♀️