2018-07-26
黎緊去旅行,去深水埗搜羅下旅行用品,餓既時候,醒起呢頭開左間明星主理麵店,最愛食麵既我,就黎搏一搏,幸好過左高峰期,都唔洗點排隊。好有少女味既一間麵店,唔睇餐牌會以為呢度係間cafe,播住四葉草時代既音樂,舒服到放下手機好好享受用餐。 小小店勁多選擇,選擇多到我選餐都選左15分鐘,樣樣都想食樣樣都想試,但都係自己一個食唔到好多,就叫左招牌皇后湯麵,陳醋雲耳,胚芽低糖豆漿,呢餐我飽到夜晚都唔係好食得落。 湯麵真係大愛,我覺得以後一個月至少要去食一次,料好足,好入味, 兩件蓮藕、兩條秋葵,三件大花膠,三條香橙豬軟骨,一個冬菇同雲耳,全部配料都煮得好入味,花膠雖好厚身但煮得好淋,特別一讚豬軟骨,好入味,食到澳門豬肉乾果種蜜汁甜甜酸酸味,個味較得好好。 麵底好彈牙,成個配搭真係好match。 好難得本小姐飲晒成個湯,聽落佢地話個湯係熬左十幾個鐘既,難怪咁正。真係相當吸引。 雲耳都整得好入味,好開胃,如果無點可能我會食唔晒個麵,最後配埋個豆漿,覺得自自己好健康。真心欣賞以為只有明星效應點知係勁有實力。同時好欣賞店員間好有一家人既感覺,令我聽著佢地閒聊,好有家既感覺,食到甜甜幸福味,舒服到唔捨得走
同時好欣賞店員間好有一家人既感覺,令我聽著佢地閒聊,好有家既感覺,食到甜甜幸福味,舒服到唔捨得走既店