2021-04-07 239 瀏覽
一直都想試嘉寶漢堡,上次專承去金巴利道舊址但可惜當日嘅包已經賣晒😂。今次得悉擴充至寶勒巷,地點方便得多,周末決定再去一次🤓!新店非常旺場,當晚7點幾去到,買完外賣已經見到店員截龍,原來又係賣晒包喇😂。慶幸早嚟咗少少,今次終於試到呢間火紅嘅漢堡店👍🏻。今次點咗兩個set:芝士牛堡set $56 (包薯格 + 可樂 + 香脆粟米片雞塊 (另加$10);蝦牛堡set $78 (包炸燒賣 + 0%啤酒 + 香脆粟米片雞塊 (另加$10)芝士同牛一向係絕配,呢個芝士牛堡令人非常驚喜👍🏻!牛漢堡肉汁好夠,幾乎每咬一啖都會有肉汁滲漏出黎😋。配料方面番茄同生菜都好fresh,配埋芝士🧀,同店方秘製嘅醬汁,呢個經典配搭穩陣得黎有驚喜。蝦牛堡非常巨型,蝦餅比牛漢堡仲要大多少少添。同樣牛漢堡一咬就出汁,同一啖有埋蝦堡嘅滋味,配上秘製醬汁,味道濃郁而唔膩口👍🏻,非常令人滿足。跟餐嘅薯格正常發揮,因為即製夠熱,所以比起連鎖快餐店稍為出色,但以性價比而言已經非常足料超值。另一個跟餐嘅炸燒賣係非常非常令人驚喜😳!跟餐有八粒炸燒賣已經令人感覺到誠意十足👍🏻,一食入口,魚味非常香濃😳,炸香嘅燒賣口感更不在話下,絕對比

今次點咗兩個set:

芝士牛堡

蝦牛堡
薯格

另一個跟餐嘅炸燒賣係非常非常令人驚喜😳!跟餐有八粒炸燒賣已經令人感覺到誠意十足👍🏻,一食入口,魚味非常香濃😳,炸香嘅燒賣口感更不在話下,絕對比街邊小食嗰種魚肉燒賣好食多多聲😋!散叫一份炸燒賣都要 $15,跟餐叫絕對超值!
炸燒賣
食到粟米片雞塊更加覺得嘉寶漢堡名不虛傳,每款小食都做得非常用心。賣相上雞塊炸得金黃,唔會話太燶又或者睇落係用萬年油黎炸,咬一口,雞塊比想像中嫩滑😳,雖然都係免治肉,但味道一啲都唔粗糙,加埋少少玉米香,既邪惡又令人忍唔住一食再食😋!
香脆粟米片雞塊
以漢堡黎講嘉寶漢堡兼備咗西式同港式嘅元素,有其他店舖食唔到嘅口味。小食方面就完勝好多其他西餐廳,明顯係落足功夫嘅!行街行過寶勒巷絕對要一試,就算啲包賣晒食唔到😂,呢度嘅小食都非常值得食一食!
芝士牛堡
蝦牛堡