2024-03-28 286 瀏覽
【油尖旺區】【嘉寶漢堡】成日經過尖東嗰邊,每次都想食呢間嘉寶漢堡但係每次都因為好多人所以冇食到,我今次特登晏少少去先有位。有時街坊口碑、好評呢啲嘢,就係咁樣都可以睇得出,身體最誠實嘛。作為主打手工港式漢堡嘅本地漢堡店,佢哋用「慢煮」嘅方式嚟整啲漢堡扒。呢個方法可以令啲扒鎖住更多肉汁,食起上嚟口感更加 juicy。我就試咗個 $54 嘅「黑松露芝士牛堡」,仲加 $6 試多份「芝士」,啲黑松露香氣同濃郁芝士口感再加上牛肋條切碎而成嘅超 juicy 牛肉扒,打緊字嘅我都流晒口水,而我亦都加 $18 要埋「套餐」。套餐小食我揀「薯餅」,好好味,又香又脆。嘢飲我就揀「VLT Sparkling」,係有汽嘅維他檸檬茶,好正。我仲加 $10 要埋「炸芝士」,係一條條嗰隻,芝士味好香濃,而芝士餡仲可以拉絲,多埋視覺享受。咁樣都只係 $88,我覺得喺尖東食到咁嘅嘢係抵。而呢間「嘉寶漢堡」除咗熱賣嘅牛肉漢堡之外,亦有推出雞肉、豬肉、蝦肉同埋羊肉漢堡,近期更推出新口味鴨肉漢堡,有興趣都可以嚟試吓,我都想睇吓好唔好食。而佢哋而家有三間,地址如下:尖沙咀店:尖沙咀寶勒巷9-11號葵涌店:青山公路499號嘉寶大廈

尖沙咀店:尖沙咀寶勒巷9-11號
葵涌店:青山公路499號嘉寶大廈地下A-B鋪
旺角店:登打士街71號

我好明顯就係食佢哋嘅「尖沙咀店」啦,再解釋就好累贅喇,哈哈。。。

(地址:尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地舖)

@kabo.burger

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #尖沙咀 #尖東 #1am紅館 #嘉寶漢堡 #黑松露芝士牛堡 #黑松露芝士牛堡 #薯餅 #VLTSparkling #炸芝士 #1am1339 #1ambackup
2024-03-26
4天前 0 瀏覽
呢間又係朋友介紹佢話連續食咗三日叫我一定要試吓其實呢間嘢一早經過葵涌分店嘅時候見到勁多人排隊就已經想試原來仲有咁多間分店呢幾日我都已經食咗兩次一次係堂食另一次係外賣自取堂食呢個我order咗芝士漢堡加蛋跟凱撒沙律我覺得好好味啲沙律菜都好新鮮薯條又好味冇得頂朋友都話冇介紹錯第二次再食就係外賣自取仲要有半價超抵食今次試咗黑松露漢堡同炸燒賣我都係比較鐘意食芝士加蛋炸燒賣都係一般不過呢一間都係會再食同介紹比朋友
呢間又係朋友介紹

炸燒賣都係一般

不過呢一間都係會再食同介紹比朋友

• 芝士牛堡
2024-04-11 0 瀏覽
呢間餐廳一直都想推薦俾大家🥰係我中學大學嘅回憶🤤中學嘅時候晏晝已經成日買嚟食~佢咁多年都係keep住好食又抵😋每一隻口味都各有特色🥳🥳香辣煙肉蘑菇芝士牛堡牛肉漢堡肉質鮮嫩多汁,帶返一種濃厚嘅牛肉香氣😍加埋香辣煙肉,帶返一種煙燻嘅味道,令味道更加豐富😎蘑菇同芝士嘅組合,帶返一種濃郁嘅蘑菇香氣同芝士嘅濃郁口感😝整體嚟講,呢個牛堡係滿口肉香同煙肉嘅獨特風味,再加上蘑菇同芝士嘅香濃,真係一個令人垂涎欲滴嘅美食享受🤪BBQ菠蘿雞扒堡BBQ菠蘿雞扒堡嘅味道真係好開胃😎 尖沙咀店限定嘅原塊大雞扒加上新鮮嘅超厚菠蘿片,美味與清爽完美結合🤪香氣同焦糖化嘅外皮,雞肉香嫩多汁😚加埋BBQ醬,帶返一種甜辣嘅味道,令味道更加豐富😋菠蘿片嘅加入,帶返一種清新嘅甜味同酸味,同時與雞肉嘅香味相互襯托😝薯條炸到金黃酥脆,有一種脆口嘅口感。咬落去,裡面嘅馬鈴薯質地綿密😚帶返一種濃郁嘅香脆味道😎薯條本身唔算太鹹,搭配蕃茄醬增加一啲層次同味道😎外酥內軟,香脆可口😚總括而言,呢間餐廳環境都非常好😎仲有個洗手機俾大家食完漢堡包用~非常貼心🥹下次一定會再嚟!

香辣煙肉蘑菇芝士牛堡

BBQ菠蘿雞扒堡

之前係葵芳番工耐唔耐都有幫襯呢間小店,原來依家旺角同尖沙咀都有分店。漢堡除左有🐮之外,仲有🐷🐔🦐🐏,最近仲有期間限定既蒜味噌鴨堡🪿。⭐️黑松露芝士牛堡🐮 $54講下個包先,主要係軟熟,邊位少少脆。牛肉扒由牛肋條切碎而成,口感鬆軟多汁。黑松露醬份量多,香氣濃郁,配埋🧀🍅🥬既口感,係幸福既味道,黑松露控一定會鍾意呢款漢堡,因為醬多所以容易食到成手係🤭⭐️日式芥辣蝦堡🍤 $47蝦餅外層酥脆,食到幾大粒既蝦肉,口感彈牙,配埋新鮮爽脆既🍅🥬令口感更豐富。另外芥辣味幾出,有少少攻鼻幾過癮,。⭐️套餐(小食+飲品) +$18小食揀左薯條🍟同炸燒賣,薯條厚切,炸到熱辣辣,免費跟兩包茄汁🥫。炸燒賣外脆內煙韌,點埋醬更滋味。飲品方面連OOHA都唔駛另外再加錢。其他分店🍔✿葵涌青山公路 - 葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖✿旺角廣華街1號仁安大廈地下22號舖

⭐️黑松露芝士牛堡🐮 $54

⭐️日式芥辣蝦堡🍤 $47

⭐️套餐(小食+飲品) +$18

其他分店🍔
✿葵涌青山公路 - 葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖
✿旺角廣華街1號仁安大廈地下22號舖

2024-04-04 0 瀏覽
今日就同朋友去咗 嘉寶漢堡 買漢堡食, 之前都係尖沙咀食過佢哋嘅漢堡, 但前排就搬咗去和益中心餐廳主打純手工嘅本地漢堡, 漢堡選擇好多, 每款都足料厚肉, 除左傳統既牛肉漢堡. 仲有雞肉, 蝦肉, 羊肉同埋期間限定口味等選擇香辣煙肉磨菇芝士牛堡餡料好豐富, 漢堡好厚身, 牛肉保留咗鮮嫩嘅肉汁, 牛味香濃, 磨菇多汁,加埋辣辣地既煙肉, 生菜同埋蕃茄, 好惹味香辣孜然羊堡漢堡包身鬆軟,孜然粉同羊肉好夾, 以慢煮既方法, 保留左羊肉既肉汁,

香辣煙肉磨菇芝士牛堡

香辣孜然羊堡
漢堡包身鬆軟,孜然粉同羊肉好夾,
以慢煮既方法, 保留左羊肉既肉汁,
小店咁多年嚟都係我最愛嘅快餐漢堡小食店之一❤️今次用外賣app優惠,唔洗$40就食到菠蘿雞堡x凱撒沙律x熱檸水,好過連瑣店啲超值套餐多多聲~成塊雞扒夾著燒菠蘿食好juicy,包底一啲都唔馬虎,有埋有gravy source 同生菜,口感同味道都平衡得啱啱好⭐️凱撒沙律係用牛油生菜,食落質感脆得嚟又fresh,仲有面包脆脆粒添🙌熱檸水就正正常常啦==============================PS朋友叫咗牛堡,都大讚好食呀

熱檸水就正正常常啦

PS朋友叫咗牛堡,都大讚好食呀
外賣自取
2024-04-03 0 瀏覽
下單了 已立即告訴餐廳訂單下錯 應是外送,但餐廳故意說已經在準備。之前我同事外送,佢冇曬雞翼唔肯退番雞翼錢,仲要我同事取消張單再落過,但張單落左半個鐘,已經就夠鐘食飯,嘉寶極自私,0顧客服務,永不錄用
外賣自取
2024-04-03 36 瀏覽
真心唔覺有差到( ´▽`)包都係咁大舊 配料好新鮮 都係啖啖肉 都係咁抵食!!!▫️BBQ菠蘿雞扒堡 [$42]問完發現原來菠蘿雞扒堡係尖沙咀店限定!!!真係超鍾意佢哋用成塊菠蘿 咬落口爆曬汁 清新口感✅ 雞扒炸得超大塊 雖然唔係爆曬汁但都係好厚肉同唔鞋▫️大啡菇芝士牛堡 [$59]大大塊大啡菇 個慢煮patty同菇都好juicy!!! 舊芝士溶得啱啱好🥹唔難怪咁多人嗌呢個( ´▽`)▫️炸燒賣 [+$18]+$18 Set Price就有汽水同小食炸燒賣真係 好 邪 惡 但 好 好 食好脆 入面魚肉味又夠香 加埋佢啲粉真係好鬼正🥹💛

▫️BBQ菠蘿雞扒堡 [$42]
問完發現原來菠蘿雞扒堡係尖沙咀店限定!!!

▫️大啡菇芝士牛堡 [$59]

BBQ菠蘿雞堡
炸燒賣
大啡菇芝士牛堡
2024-04-02 31 瀏覽
呢間漢堡尖沙咀分店好大間,可以容納到好多檯客大胃不嬲好鍾意食佢地嘅牛堡,今次就試吓大啡菇芝士牛堡,真係激厚濕潤大啡菇同慢煮牛肉漢堡扒二為一體,加上融融地嘅芝士同千島醬,超滿足呀豬、雞、羊堡都聽過,鴨堡聞所未聞,仲以為係成塊鴨胸咁款,原來係鴨肉打成蓉,以薑蒜同味噌炮製,香口到不得了呢個fusion相當成功,希望呢個期間限定,最終會成為常設選項啦嗌漢堡加套餐價錢都ok,仲有得揀返當初大胃好鍾意嘅炸燒賣風味依然不變,胃弟仲話好有食fish & chips嘅感覺,魚香好突出次次快餐都係跟薯條,今餐試吓薯餅先,呢間薯餅非常之驚艷,冇諗過咁脆,好食過醒神早餐嗰啲喎天氣非常濕翳,行陣尖沙咀已經體力透支,凍檸樂跟餐都只係加幾蚊,仲有得轉低糖底,勁爽凍檸茶呢就兩蚊,嗌少糖又真係少到,做到嘢

呢間漢堡尖沙咀分店好大間,可以容納到好多檯客

烤菇芝士牛堡

薑蒜味噌鴨堡

嗌漢堡加套餐價錢都ok,仲有得揀返當初大胃好鍾意嘅炸燒賣

套餐

凍檸樂

凍檸茶

凍檸茶呢就兩蚊,嗌少糖又真係少到,做到嘢
2024-03-29
烤菇芝士牛堡
薑蒜味噌鴨堡
套餐
凍檸樂
凍檸茶
  • 炸燒賣
尖沙咀嘅家寶漢堡真係好味😗 最近試完覺得好正 冇諗過一個包咁大個仲要價錢都唔貴😀 真係唔怪得知成日經過見到佢哋都座無虛席 見到咁多人支持就知道一定有好嘢食😆😆香辣煙肉蛋羊肉漢堡🐑今次仲加咗芝士落去 🧀 所以就更加香了 ❤️ 不過其實本身都好正 冇諗過一個辣嘅漢堡包可以咁正 🤣 煙肉煎到嗰邊有少少脆卜卜 口感非常好味😁😋 羊肉扒份量都真係好充足 因為都真係幾厚肉 而且煎到岩岩好套餐加番薯條今次小編仲加咗個套餐 跟住就會包咗番薯條 番薯條 比起一般嘅薯條更加好味 番薯有一浸甜味 而且炸完之後唔係硬刮刮嘅嗰種脆 🤣 而係食到番薯本身個口感 真係真材實料㗎🤩 仲有就係冇諗過個番薯條都幾大份喎🫢🍠BBQ雞翼除此之外 小編仲追加咗兩隻BBQ味嘅雞翼😍 啲雞肉都幾滑 😋 唔似啲cheap cheap說到變形嘅雪藏雞翼 而且都幾入味😆千里茶呢間漢堡包店令我最surprise嘅就係佢哋有啲本地同埋台灣嘅嘢飲🤣🤣 我自己就覺得唔錯 因為唔係周圍嘅餐廳都可以飲到呢啲嘢飲 今次就加咗支台灣嘅千里茶 第一次飲 又真係唔錯 苦中帶甜 🤩 食完咁大個漢堡包 飲番啖茶就可以解酒膩啦性價比:8/10好食程度😋:8/10

香辣煙肉蛋羊肉漢堡🐑

好食程度😋:8/10
回頭指數💓:8.5/10

📍嘉寶漢堡
尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地舖

#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #Fodiehk #hongkongig #hkdaily #hkfoodies #hkig #852food #hkinstagram #香港 #香港美食 #吃貨日常 #食好西#尖沙咀美食#尖沙咀#旺角美食#旺角#中環街市#韓國菜#大埔#太和#觀塘#觀塘美食#旺角美食
✨BBQ菠蘿牛堡🍔呢個漢堡好有層次感😋🍔,漢堡(包)有少少牛油香,BBQ醬偏甜 係沾上塊牛度🐮塊牛份量足夠,質地軟熟 好juicy.✨黑松露芝士牛堡🍔我最鍾意個黑松露醬‼️黑松露味好濃郁,而牛一樣都係軟熟且香口🐮.(Set): ✨薯條🍟薯條好有椒鹽味,鹹鹹地咁🧂質地上外脆內實,好鍾意呢間嘅薯條有埋薯皮🤎🤎.✨罐裝汽水🥤: coke plus (x2).Burger幾好食,場內燈光幾好 同埋夠多檯
✨BBQ菠蘿牛堡🍔
✨黑松露芝士牛堡🍔
(Set): ✨薯條🍟
✨罐裝汽水🥤: coke plus (x2)
Burger幾好食,場內燈光幾好 同埋夠多檯
BBQ菠蘿牛堡
2024-03-30
BBQ菠蘿牛堡
2024-04-02 19 瀏覽
@kabo.burger specializes in handcrafted Hong Kong-style burgers 🍔 generously packed with thick cuts of meat 🥩 in addition to beef burgers, they also offer chicken, pork, shrimp, and lamb burgers 💫 all are slow-cooked to ensure that the juicy flavours are locked in 🔥@kabo.burger 主打手工港式漢堡 🍔 足料厚肉 🥩 除了牛肉漢堡,還雞肉、豬肉、蝦肉及羊肉漢堡 💫 全部都以慢煮方式烹煮,更能鎖住肉汁 🔥🐄 黑松露芝士牛堡 HKD$54black truffle cheese burger漢堡扒 🐮 牛肋條切碎慢煮 🥩 軟腍多汁 麵包烘底 配芝士 🧀 蕃茄 🍅 生菜 🥬黑松露醬濃郁 🍄 香氣十足🐓 BBQ菠蘿雞扒堡 HKD$42chicken burger with pineapple and bbq sauce尖沙咀

🐄 黑松露芝士牛堡 HKD$54

麵包烘底 配芝士 🧀 蕃茄 🍅 生菜 🥬
燒汁菠蘿 微酸帶甜 🍍滋味清爽

🍱 升級套餐 配有小食及飲品 +HKD$18
▫️🍟 薯條 fries 金黃厚切 外脆內軟
▫️🍋 檸檬茶(凍)iced lemon tea +$2 清爽解渴

🍱 升級套餐 配有小食及飲品 +HKD$18
漢堡配小食及飲品
▫️🍠 番薯條 sweet potato fries +$5 脆軟香甜
▫️ 🫚薑蜜 (熱) honey ginger tea 暖胃潤喉

📍 尖沙咀店:尖沙咀寶勒巷9-11號 🇭🇰
  • 黑松露芝士牛堡
  • 番薯條
  • 薯條
  • BBQ菠蘿雞扒堡
🍔烤布利芝士牛堡呢個烤布利芝士牛堡,漢堡包外脆內軟,入面嘅牛肉非常之Juicy,而且嗰層厚厚嘅芝士🧀少少溶又保持到有口感,芝士嘅味道又唔會搶晒牛肉嘅風頭,好食呀☺️👍🏻🐏香辣煙肉蛋羊堡呢個香辣煙肉🥓蛋羊堡非常之有驚喜,雖然話香辣,但係小編就唔覺得有特別嘅辣味,相信食唔到辣嘅朋友都冇問題。而且羊堡嘅肉排🥩勁香,煙肉同蛋又多咗幾層唔同嘅口感同香味,呢一個羊堡小編真係一試便愛上😍🧆炸燒賣炸燒賣,一路都係呢間餐廳嘅熱賣小食,燒賣本身帶少少煙韌,炸過之後外皮更加香脆,再加埋少少椒鹽調味,呢個質素嘅炸燒賣唔係度度食到🥰🍟薯條漢堡包配薯條是常識吧!呢度嘅薯條,小編覺得喺香港真係數一數二!呢度揀左用粗薯條🍟,炸到外層香脆之餘,入面仍然有豐富嘅薯仔🥔蓉,而且跟餐嘅份量都唔少㗎。作為一名薯條控,小編表示非常之欣賞呢個薯條🍟😋😋暫時嚟講真係香港數一數二咁好食😋😋😋特別一提嘅係小編非常之欣賞佢嘅洗手機🤩每次食完burger之後,小編梗係會想洗吓手,就算用濕紙巾抹過手都覺得唔係好夠乾淨🖐️今次尖沙咀呢度就有部洗手機,提供番梘🧼清水洗手之餘仲會自動出抹手紙,真係好方便好細心,勁欣賞😍

🍔烤布利芝士牛堡

🐏香辣煙肉蛋羊堡

🧆炸燒賣

🍟薯條

2024-03-27 64 瀏覽
這家經常都很多人,這次避開食飯時間,可以慢慢坐🤣全自助下單取餐,洗手機餐具等俱全,挺喜歡這種模式 🍴加一服務費:✖ ✿ 黑松露芝士牛堡 $54就是因為這個 我經常回訪黑松露味道超足😍番茄生菜新鮮,一定不會失望! 切面可以牛肉厚度也不少的! 芝士分量多些更好✿ 蝦牛堡 $64 友人點了最餐牌貴的,但其實比起很多餐廳來說,並不貴未點過蝦堡的我,趁機切了一口嚐,彈牙好吃(≧▽≦) 加上漢堡扒,口感很豐富下次來的時候,要多掙扎一會點哪個好🤣
這家經常都很多人,這次避開食飯時間,可以慢慢坐🤣

全自助下單取餐,洗手機餐具等俱全,挺喜歡這種模式

🍴加一服務費:✖

✿ 黑松露芝士牛堡 $54

就是因為這個 我經常回訪
黑松露味道超足😍番茄生菜新鮮,一定不會失望!

黑松露芝士牛堡

切面可以牛肉厚度也不少的!
芝士分量多些更好

✿ 蝦牛堡 $64
蝦牛堡

友人點了最餐牌貴的,但其實比起很多餐廳來說,並不貴
未點過蝦堡的我,趁機切了一口嚐,彈牙好吃(≧▽≦)
加上漢堡扒,口感很豐富
下次來的時候,要多掙扎一會點哪個好🤣

• 蝦牛堡
2024-03-26 43 瀏覽
真係好鍾意食嘉寶漢堡包今次叫咗豬堡同牛堡,仲升級做套餐兩個漢堡依然咁好味🤤🤤🤤💛黑松露芝士牛堡🐮充滿黑松露香味同濃郁芝士味再加上牛肋條切碎而成嘅漢堡扒非常juicy💛蜜糖芥末菠蘿豬堡🐷第一次食佢嘅豬堡,原來同牛堡一樣咁有水準結合左蜜糖同芥末,呢個配搭係Perfect match仲有甜甜嘅菠蘿嘅鮮甜,一啖有好多唔同嘅層次佢嘅豬堡扒同樣非常Juicy一路食一路滴汁💛炸燒賣🐠雖然跟套餐但係都有八粒咁多 大大粒熱辣辣,仲有啲椒鹽粉添💛炸薯條🍟又熱又脆嘅粗薯條同麥當勞嗰啲完全唔同😛😛😛嘉寶一共有三間分店仲差旺角嗰間未食,下次食吓先😎😎😎分店嘅地址:尖沙咀店:尖沙咀寶勒巷9-11號葵涌店:青山公路499號嘉寶大廈地下A-B鋪旺角店:登打士街71號
真係好鍾意食嘉寶漢堡包
今次叫咗豬堡同牛堡,仲升級做套餐
兩個漢堡依然咁好味🤤🤤🤤

💛黑松露芝士牛堡🐮
充滿黑松露香味同濃郁芝士味
再加上牛肋條切碎而成嘅漢堡扒
非常juicy

💛蜜糖芥末菠蘿豬堡🐷
第一次食佢嘅豬堡,原來同牛堡一樣咁有水準
結合左蜜糖同芥末,呢個配搭係Perfect match
仲有甜甜嘅菠蘿嘅鮮甜,一啖有好多唔同嘅層次
佢嘅豬堡扒同樣非常Juicy一路食一路滴汁

💛炸燒賣🐠
雖然跟套餐但係都有八粒咁多
大大粒熱辣辣,仲有啲椒鹽粉添

💛炸薯條🍟
又熱又脆嘅粗薯條
同麥當勞嗰啲完全唔同😛😛😛

嘉寶一共有三間分店
仲差旺角嗰間未食,下次食吓先😎😎😎
分店嘅地址:
尖沙咀店:尖沙咀寶勒巷9-11號