2018-12-10
今日係好朋友嘅生日,所以就揀咗嚟到銅鑼灣新開嘅幸福pancake食個幸福嘅下午茶喇!我哋大約三點半嚟到,已經見到有大概20-30人排緊隊,而且仲截左龍添!職員話要過多1段時間再返嚟先可以繼續排隊,因為商場唔可以比咁多地方客人去排隊!我哋都係喺側邊扶手電梯守候着,當佢一放返條龍嘅時候我哋就繼續排返隊喇!排咗大約1小時,終於我哋都有位入座喇!呢度係唔需要收+1服務費嘅,除咗有凍水熱水之外,仲有用生果浸成嘅水,都係可以自助隨便拎黎飲嘅!我哋兩個女仔分別叫咗兩款pancake,一個甜嘅,一個咸嘅!第一個係生果pancake,佢一上到嚟啲生果好似一座山咁呀,配上三塊厚身、軟熟嘅pancake,加埋佢個忌廉一齊食,除咗好食,我都諗唔到其他形容詞喇!第二個就係三文魚牛油果芝士慕絲pancake!同樣地都係有三塊pancake,但係好明顯望到呢三塊pancake同甜嘅pancake係唔同嘅,因為望落去係比較深色啲,食落去係比較實淨啲,原來佢係有麥嘅成份架!至於味道係非常豐富嘅,因為可以同時食到三文魚、牛油果,同埋pancake,再加啲芝士慕絲,口感係好有層次架!最後我哋仲加咗$28就可以加到一啲比較特
最後我哋仲加咗$28就可以加到一啲比較特別啲嘅餐飲,我哋揀咗甜蜜香橙茶,上到嚟佢係一壺茶黎嘅,所以我哋兩個女仔都share左黎一齊飲~味道都唔錯架!