2017-12-04 319 瀏覽
新派火鍋店,蒲頭島放題價錢好鬼抵食,優惠時段都係100蚊起一位!我同朋友當日食嘅時間,正好大廈大停電,不過,好彩都食到好野,同大家分享下!呢到有好多唔同嘅湯底好,比較有特式就要數下:綠茶青木瓜鍋、西班牙海鮮鍋等。我同朋友就試左個 鴛鴦火鍋,一邊辛辣,一邊西班牙海鮮鍋。 不過,火鍋就唔係好辣,反而西班牙海鮮就好多青口、蜆肉、蕃茄!場內設有自助醬料,有十幾款配料任撈,包括意式紅酒醋、野菌松露醬、蜆肉芥茉醬等等,推介野菌松露醬,好香嘅野菌味,配上牛肉就好好食!食物方面,我會推介1. 蒲頭島牛拼盤 (牛嘅不同部位都有齊,而家都好鮮味,又切得薄) 2. 脆鯇魚片扎 (好爽脆)3. 雜菜( 新鮮又好食) 4. 駝鳥肉(睇落似豬肉,食落有啲似牛肉,幾特別) 至於飲品方面,可選擇嘅盒裝及罐裝飲品都幾多下,部分酒精飲品就要加錢啦!另外,每枱每位都有杯嘅管子welcome drink, 甜甜地嘅果汁,無酒精,小朋友應該好鍾意!

食物方面,我會推介
2. 脆鯇魚片扎 (好爽脆)
3. 雜菜( 新鮮又好食)
4. 駝鳥肉(睇落似豬肉,食落有啲似牛肉,幾特別)

鴛鴦火鍋( 辛辣味+西班牙海鮮鍋)
牛拼盤
鴕鳥肉
鴛鴦火鍋( 辛辣味+西班牙海鮮鍋)
牛拼盤
鴕鳥肉