2016-11-01
食壽b未食夠喉,今日休息天,中午專登拉賣同樣休假的食力小妹吃吃秋天放題。178加一不是平晚餐好多,中午食力無晚餐咁強勁,但就像是更能讓胃消化,嘻嘻嘻…另外這兒午市正如我想,中午時間沒有晚市的喧嘩,清靜舒服坐卡位食,別有一翻境像。服務更麻利。中華沙律爽口芝味,汁不稀,她說帶點酒味,比平常無咁咸wo。她的群邊都夠脆幾入味。三文魚切得ok仔,顏色算係有光澤。甜蝦size又幾大,比一般放題的大幾倍。帶子切得好細,無乜味。食希靈魚當然係要爽口,呢個狂食唔肥濟,十分不俗。切得普通,但都好脆身。三色花之戀賣相靚,味道夾,黑魚籽相當脆,幾有誠意。最like有沙律醬既呢d壽b既喇。。。 花之戀係我去放題既重頭戲,次次唔食夠半打都唔肯收手,刺身魚加上唔大舊既飯兼爽口魚子同沙律醬,成件事幾美好。飛魚籽帶子沙律軍艦紫菜好脆有驚喜。吞拿魚壽司顏色ok。牛油蒜香炒帶子熱辣有獲氣,比別處吃過的好。蔥同蒜子炒得幾香,不是濫於充數。細細粒,一份都有廿幾粉。今日同佢食得好盡興,咁先係食放題既大食態度嘛,其他佢進攻了,太多不能盡錄:雞亦味可更濃,三文魚骨唔錯,牛脷厚得黎鞋鞋地,牛柳粒幾ok。香芋丸炸得幾夠脆。雞軟骨無啥味太
甜蝦size又幾大,比一般放題的大幾倍。
帶子切得好細,無乜味。
吞拿魚壽司顏色ok。
食後感:最鍾意呢度既係飲品嗰part,大量選擇之餘,仲唔少較貴價的ya飲tim,落足本呀,唔飲飲品,唔對得住自己都。午市店不會太忙,很開心全程無漏單。
P.S.午市的眼鏡妹妹幾好禮貌又有笑容,值得一讚。