因較早前同好朋友食過,我們都覺得出品相當唔錯兼非常抵食,所以好朋友同我們都選擇咗今晚一齊再去喺柴灣東貿廣場嘅「家嫂」食晚飯兼慶祝媽咪生日!由於好朋友話前幾個星期諗著約其他朋友嚟食,但全場爆滿,所以我們今次就預早一星期訂位,去到之後,我們坐咗唔夠半個鐘,就已經全場爆滿,所以我們就心諗好彩有預早訂位,如果唔係就無位喇!首先當然係食個超新鮮嘅雜錦刺身拼盤,當中我們覺得最正嘅係帆立貝,因真係原粒上,所以口感好豐富,同埋仲有海膽添,味道係極之鮮甜!另外再有炸得好金黃香脆嘅泰式炸蝦餅,因係新鮮即炸,所以係熱辣辣,質感好爽口彈牙,而且仲可以任食,真係好正呀!之後就輪到食鷄煲,最初我們仲以為同之前一樣祇係鷄煲,點知一打開個煲蓋就見到有蟹喺入面,真係令我們覺得好驚喜呀!而且鷄煲嘅醬汁同蟹肉出奇地夾,完全唔會掩蓋咗蟹肉嘅鮮味!食完之後就到食火鍋,湯底我們就揀咗芫茜皮蛋湯,原本以為係普普通通嘅芫茜皮蛋湯底,但食落覺得味道特別清甜,一睇先知原來係加咗茶瓜,因而家好少會有,甚至係無乜食店會加茶瓜,所以店主真係非常有心思,真係值得一讚呀!海鮮火鍋拼盤嘅海鮮全部都好新鮮生猛,而且亦都係可以任添任食,真係超抵食呀!
因真係原粒上,
所以口感好豐富,同埋仲有海膽添,味道係極之鮮甜!
而且仲可以任食,真係好正呀!
真係令我們覺得好驚喜呀!
而且鷄煲嘅醬汁同蟹肉出奇地夾,完全唔會掩蓋咗蟹肉嘅鮮味!
雜錦刺身拼盤
泰式炸蝦餅