2021-02-01 162 瀏覽
二人限聚令下,午市最佳選擇?緊係打邊爐啦 同個熟客仔約食飯,官塘APM絕對係一百分嘅地點兩條友仔都係大食鬼,唔係大曬鬼,所以叫到一枱都係嘢食 不過其實啲份量唔係太多,所以睇落好似「九大鬼」咁,但其實唔係話太多嘢睇落好辣嘅九宮格,開頭食唔會太辣,但愈滾會愈出味,所以會愈食愈辣,建議可以先食咗菜先,咁啲菜會無咁油同辣開胃前菜,甜咗少少菜菜好新鮮~ 蘿蔔好甜,又無渣,窩筍片好薄,雖然新鮮,料靚但太薄無乜咬口,唔啱我心水個海帶片,到底係我食唔慣定佢問題呢?我覺得有少少草青味,接受唔到鴨血,好實淨,唔會滾到散開一泡泡咁黑柏葉,唔夠牛什舖果啲咁爽口,但都可以,索咗啲辣湯之後好正珊瑚蚌,超爽爽呀 不過真係要用個「撈」嚟淥,唔係縮一縮,都唔知去咗邊午餐肉,幾夠油香,但嫌略太淋身,唔夠咬口 個滑牛都好靚,就算淥過龍,都唔會話鞋立垃咁,又有牛味美國大大隻珍寶蠔,淥完都唔會縮到變蠔屎呀,又香又甜又好味,唔會有陣臭腥味黃喉,真係好推薦朋友食,口感爽,索左麻辣火鍋個味,真係好好食,又唔會吸油不能不吃嘅羊肉片,麻辣火鍋必備魚片,啱晒我呢啲唔識食魚吐骨嘅女人墨魚滑,口感好有咬口,唔會太粉,夠哂起膠,誠意之作一餐完美
二人限聚令下,午市最佳選擇?緊係打邊爐啦
同個熟客仔約食飯,官塘APM絕對係一百分嘅地點

兩條友仔都係大食鬼,唔係大曬鬼,所以叫到一枱都係嘢食

開胃前菜,甜咗少少

鴨血,好實淨,唔會滾到散開一泡泡咁

黑柏葉,唔夠牛什舖果啲咁爽口,但都可以,索咗啲辣湯之後好正

珊瑚蚌,超爽爽呀
不過真係要用個「撈」嚟淥,唔係縮一縮,都唔知去咗邊

午餐肉,幾夠油香,但嫌略太淋身,唔夠咬口
個滑牛都好靚,就算淥過龍,都唔會話鞋立垃咁,又有牛味

不能不吃嘅羊肉片,麻辣火鍋必備

魚片,啱晒我呢啲唔識食魚吐骨嘅女人

墨魚滑,口感好有咬口,唔會太粉,夠哂起膠,誠意之作

一餐完美嘅麻辣火鍋甜品緊係最後嘅亮點啦
不過佢個糍粑呢... 味道,甜度係適中,口感都係夠煙煙韌韌嘅.. 唯一敗筆,個表皮唔夠脆..

整體來講,呢餐真係大滿足

2021-01-21