2012-11-05 55 瀏覽
同我共事左4年幾既同事今日要走啦…….好唔捨得,我話左要係呢度多謝佢,因為佢親手整左個好靚既蛋糕俾我地做散水餅!係個玫瑰花蛋糕,好靚好有心機整~多謝你My Love琴日又係6個飯腳,出左去食左個2小時既LUNCH,所以走遠D行左去棉登徑個邊飲茶,因為同事成日up住話睇雜誌有間飲茶係食好特別既叉燒包,但又唔記得叫咩名,最後搵左半小時先行得到,仲要係茶樓貼左相出黎先認到─。─"不過都覺得幾值,因為入面個涵係黑豚肉,個味同傳統有D唔同,同埋有D洋蔥墊底,唔係用蒸籠,係用石鍋載住,好勁香味,但係可能係石鍋,真係熱到拎唔起個包,要等好耐食到….呢個叫點心拼盤,一上台個賣相好靚,好有fusion菜感覺(聘珍樓都有)但碟大食物細,一黎俾班大食積食哂,但同事們話冇乜特別,淨係讚個蝦餃好大粒,同埋最緊要係唔夠分,HAHAHAHAHA因為同事話拼盤舊蝦餃正,後尾Encore多碟,估唔到真係幾好食,食落口一D都唔乾,有D蝦汁既Juice,連平時點開辣椒油先食既我,都冇點到,正!每次飲茶都必叫既食物:燒腩仔,佢個點心紙寫做:丁方一口燒腩仔,但一D都唔一口,個人覺得佢切得幾大舊,個皮有邊雖然燒黑左少少,但係極之
同我共事左4年幾既同事今日要走啦…….好唔捨得,
係個玫瑰花蛋糕,好靚好有心機整~多謝你My Love

同埋最緊要係唔夠分,HAHAHAHAHA

但一D都唔一口,個人覺得佢切得幾大舊,個皮有邊雖然燒黑左少少,但係極之脆,同埋唔油,價錢係貴左D,不過都值既

呢個叫士的燒春卷,因為有個同事叫『屎迪』,搞到我地笑左好耐,所以一於叫黎食下。口感都係一流,比起平時食既再粗D長D,脆卜卜,入面D肉涵好夠味,不過係油左少少。

呢個係蟲草牛肉卷,其實就係金菇肥牛卷既化身(金菇換左做蟲草)
我個人最鐘意呢個送,因為我覺得好有創意,尢其佢將隻碟都佈置得好靚,我一口氣食左3舊,因為佢地話成條虫草好怪,但我覺得幾好食,入面虫草煎到好香口,味道食到後期會有D甘甘地,我就係一個鐘意食阿婆野既人,HAHA
同埋外面加D燒汁,令到個牛肉冇咁乾,我覺得如果未食過成條虫草既人一定要試下,其實唔係想像中咁怪,HAHA!
2012-11-02
5 分鐘 (堂食)