2019-04-03
番茄簡直係世上最好嘅發明🍅鮮甜美味之餘營養價值都相當適合人類;不過我都明白有啲人對番茄好抗拒, 覺得佢有草青味🤔食過好幾間番茄專門店, 勝香園,番茄師兄,星座冰室...今日同另外一個番茄控朋友嚟試樓下冰室。樓下冰室其實喺荃灣都一段日子, 最近進駐咗呢個商場, 開咗新店, 終於有機會嚟試;環境裝修都非一般茶餐廳格局, 感覺係更加乾淨;價錢合理, 姐姐服務都非常親切。. 蕃茄濃湯通粉相信係呢度嘅主打,我哋配咗煎牛肉同埋素食蔬菜。湯底係重點,係偏向甜嗰種,我會話係小朋友嘅味道🤭配料相當多,毫不吝嗇,加埋面頭嘅滑蛋,估唔到原來係咁match👍. 瑞士雞髀係另外一樣我好想食嘅嘢雞髀入味得嚟唔會鞋,用刀輕輕一切已經可以分開;分量重比手掌更加大, 一個人食一隻對我嚟講係有啲難😂. 其實我都係一個沙律怪,你問我係咪特別鍾意沙律醬,我唔係,但係我覺得鮮果好甜好開胃。我哋單點左一個雜果沙律,開頭以為四十幾蚊真係偏向貴,因為一個粉都只係五十幾蚊,但係佢個雜果沙律我諗兩到三個人share都ok😜沙律裏面有 雜果,薯仔, 粟米, 椰果, 而且沙律醬唔會泛濫,比例啱啱好, 係飽肚之選👍. 飲品選擇種類多,養生嘅我
蕃茄濃湯通粉相信係呢度嘅主打,我哋配咗煎牛肉同埋素食蔬菜。
瑞士雞髀係另外一樣我好想食嘅嘢
飲品選擇種類多,養生嘅我哋揀咗一杯菜蜜同一杯還會柑桔蜜,甜度適中,解渴之選。