winifredli
吉列和牛漢堡!
winifredli
2025-11-30
關注
今日去咗荃灣商場一間專門食漢堡的餐廳,聽聞佢哋嘅漢堡特別出色下!今次我哋叫咗兩個餐,包括推薦嘅吉列和牛漢堡貝味噌,同埋三件和牛漢堡,真係食到好開心!

一入到餐廳,環境幾輕鬆,裝修簡約現代,令人感覺幾舒適。座位方面唔算太多,但間隔得宜,唔會覺得擠迫。服務員都好友善,落單時反應快,仲會介紹啲人氣菜式,真係幾有心。

### 吉列和牛漢堡貝味噌

首先上嚟嘅係推介嘅吉列和牛漢堡貝味噌!漢堡包外皮金黃,咬下去嘅時候可以感受到外酥內嫩,肉質鮮嫩,完全冇油膩感。和牛嘅味道濃厚,搭配上貝味噌,令整個漢堡多咗一層香氣,味道真係好正!加上啲生菜同番茄,口感更加豐富,非常好味!

### 和牛關東煮

另加的和牛關東煮都幾驚喜,湯底清淡而且清甜,有一種溫暖感。和牛肉質滑嫩,吸收咗湯底嘅味道,飲落去真係舒服。配埋啲蔬菜,無論係口感定味道都好對襯,整體嚟講係一個超完美的搭配。

### 三件和牛漢堡

接住上嚟就係另一個餐,三件和牛漢堡,分別配上蕃茄汁、芫荽芝士醬同和風甜味醬。每一件漢堡都有唔同嘅味道,令我哋每一口都係驚喜。蕃茄汁清新可口,芝士醬濃郁又香滑,而和風甜味醬就帶嚟一種獨特的風味,真係好好味!

### 味噌湯同白飯

跟餐嘅味噌湯味道正宗,湯底濃郁,飲落去好暖心,特別適合同啲漢堡一齊食。最驚喜嘅係套餐白飯係免費任加,真係超抵食,俾我無限次食唔停,尤其是配埋啲漢堡,完美得無可奈何!

### 煙三文魚沙律

我哋仲叫咗一個煙三文魚沙律,沙律上面嘅煙三文魚鮮美,配合啲脆口嘅生菜同埋淡淡嘅醬汁,味道清新極了。真係好適合作為配菜,清爽又唔會覺得膩,整體口感十足。

整體而言,呢間荃灣商場嘅漢堡餐廳真係一個值得推介嘅地方,食物味道正宗,環境舒適,服務周到。無論係吉列和牛漢堡定係三件和牛漢堡都好好味,搭配的和牛關東煮、味噌湯同煙三文魚沙律都幾完美。價錢亦算合理!